Ο ευκολότερος τρόπος για να αποκτήσετε λαμπερό, υγιές δέρμα είναι η ενυδάτωση.Μια ενυδατική κρέμα είναι τόσο καλή όσο τα συστατικά της.Υπάρχουν πολλά διαφορετικά συστατικά που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα, τον τόνο και την εμφάνιση της επιδερμίδας σας. Τα ενυδατικά συστατικά αντλούν νερό από το μεσαίο στρώμα του δέρματος στο ανώτερο στρώμα.Τα αποφρακτικά και μαλακτικά συστατικά  παγιδεύουν την υγρασία στο δέρμα.

Ενώ ορισμένα συστατικά είναι εξαιρετικά ευεργετικά για την επιδερμίδα γιατί  κλειδώνουν την υγρασία και προστατεύουν τη λειτουργία φραγμού του δέρματος, άλλα συστατικά μπορεί να είναι ερεθιστικά,να ξηραίνουν, να προκαλούν φαγούρα στο σώμα ή να συμβάλλουν στην ανάπτυξη ακμής στο πρόσωπο. Για να ενυδατώνετε την επιδερμίδα σας αποτελεσματικά, θα πρέπει να επιλέγετε προιόντα με τα κατάλληλα συστατικά.

Για να σας βοηθήσουμε, συλλέξαμε μερικά από τα ενυδατικά συστατικά για την περιποίηση δέρματος, που συστήνουν οι δερματολόγοι:

1.Ceramides

Τα ceramides βρίσκονται μεταξύ των κυττάρων του δέρματος και το βοηθούν να σφραγίσει το φυσικό προστατευτικό του φράγμα, για να διατηρήσει την ενυδάτωση και για να κρατήσει έξω τους πιθανούς ερεθιστικούς παράγοντες.Ειδικότερα, η ξηρή επιδερμίδα που έχει πρόβλημα με τη λειτουργικότητα του φραγμού, χρειάζεται κρέμα ενυδάτωσης με ceramides.

2.Γλυκερίνη

Η γλυκερίνη είναι ένα υγραντικό, που σημαίνει ότι έλκει το νερό. Όταν τη βάζετε στο δέρμα σας, το βοηθάτε να τραβήξει το νερό.H γλυκερίνη είναι ένα από τα πιο κοινά ενυδατικά συστατικά που θα δείτε στις ετικέτες των προϊόντων για ενυδάτωση σώματος και προσώπου.

3.Υαλουρονικό οξύ

Αυτό το μοντέρνο συστατικό ενυδάτωσης μπορεί να κρατήσει έως και 1.000 φορές το βάρος του σε νερό. Είναι μια ένωση που παράγεται φυσικά στο σώμα και μπορεί να ενυδατώσει όλους τους τύπους δέρματος, χωρίς λιπαρότητα.

Οι ενυδατικές κρέμες και λοσιόν Cerave, έχουν αναπτυχθεί σε συνεργασία με δερματολόγους και περιέχουν νερό, γλυκερίνη, ceramides και την τεχνολογία διάχυσης MVE που απελευθερώνει διαρκώς ενυδατικά συστατικά, εξασφαλίζοντας 24ωρη ενυδάτωση. Διαθέτουν μη λιπαρή σύνθεση που απορροφάται γρήγορα.

Η CeraVe Moisturising Cream, προσφέρει αποτελεσματική ενυδάτωση σώματος και προσώπου καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, συμβάλλει στην αποκατάσταση του επιδερμιδικού φραγμού και βελτιώνει την όψη και την υφή της επιδερμίδας σας. Είναι κατάλληλη για ξηρό και πολύ ξηρό δέρμα. Είναι η ιδανική ενυδατική κρέμα σώματος και προσώπου.

Η CeraVe Moisturising Lotion διαθέτει ελαφριά υφή που ενυδατώνει την επιδερμίδα και αποκαθιστά τον φυσικό επιδερμιδικό φραγμό, προσφέροντας 24ωρη ενυδάτωση που διαρκεί. Είναι υποαλλεργική, δεν προκαλεί ερεθισμούς.

4.Βαζελίνη

Η βαζελίνη δρα ως αποφρακτικό, για να μειώσει την ποσότητα νερού που χάνεται από το δέρμα σας, διατηρώντας το υγρ και εμποδίζοντας την έκθεση του στον αέρα. Με αυτό το συστατικό, μπορεί να αισθανθείτε κάποια λιπαρότητα στο δέρμα σας. Αν όμως έχετε ξηρό δέρμα,σας είναι απολύτως απαραίτητο.

5.Λιπαρές αλκοόλες

Βρίσκονται στο φράγμα υγρασίας του δέρματος και προλαμβάνουν την απώλεια νερού. Οι λιπαρές αλκοόλες που θα βρείτε στα προϊόντα για την περιποίηση δέρματος είναι συχνά, εκχυλίσματα από φυτικά έλαια.

6.Γαλακτικό οξύ

Το γαλακτικό οξύ θεωρείται κυρίως απολεπιστικό, αλλά είναι επίσης και ενυδατικό. Μπορεί να αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και άλλων υπολειμμάτων, αυξάνοντας την ενυδάτωση.Το γαλακτικό οξύ δεν θα πρέπει να είναι η κύρια πηγή ενυδάτωσης, γιατί, σαν  απολεπιστικόμπορεί να προκαλέσει ερεθισμό.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οφειλές νοσοκομείων: Αυξήθηκαν κατά 124% στη δεκαετία και κατά 295% στην πενταετία
Το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αττικόν" για τις καταγγελίες του Γ. Καλλιάνου
Διεισδυτική μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος: Αναδρομική μελέτη στη Θεσσαλονίκη