O ορός προσώπου είναι απαραίτητος για ένα όμορφο δέρμα γιατί μπορεί να κάνει θαύματα σε όποιο δερματικό θέμα σας απασχολεί, από ακμή και ρυτίδες μέχρι φλεγμονές και υπερμελάγχρωση. Οι οροί είναι υγρά που περιέχουν πολλά βασικά συστατικά και εισχωρούν βαθιά στους πόρους για να βελτιώσουν την υφή και τον τόνο του δέρματος, εστιάζοντας σε συγκεκριμένες ανησυχίες σας.

Ας δούμε παρακάτω, τους κύριους τύπους ορών που υπάρχουν και γιατί αποτελούν τόσο εξαιρετική προσθήκη στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας:

Αντιοξειδωτικοί οροί

Οι αντιοξειδωτικοί οροί προσώπου ενισχύουν το φυσικό αμυντικό σύστημα της επιδερμίδας σας καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες (επιβλαβή μόρια που προέρχονται από τις υπεριώδεις ακτίνες, τον καπνό, τη σκόνη και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες).

Οι ελεύθερες ρίζες μπορούν να συσσωρευτούν και να προκαλέσουν βλάβη στο δέρμα σας, δημιουργώντας ρυτίδες και άλλα πρόωρα σημάδια γήρανσης. Οι αντιοξειδωτικοί οροί μπορούν να αποτρέψουν αυτές τις επιδράσεις, καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες προτού προκαλέσουν βλάβη.

Αντιγηραντικοί οροί

Οι οροί αντιγήρανσης είναι μια συμπυκνωμένη και εξαιρετικά αποτελεσματική σύνθεση συστατικών υψηλής ισχύος για στοχευμένη αναζωογόνηση του δέρματος. Βοηθούν να διατηρήσετε το δέρμα σας νεανικό μειώνοντας την εμφάνιση των ρυτίδων και άλλων σημαδιών γήρανσης.

Διεισδύουν στα βαθιά στρώματα της επιδερμίδας για να ενισχύσουν την παραγωγή κολλαγόνου. Αυτό το αυξημένο κολλαγόνο γεμίζει τις ρωγμές στο δέρμα σας, βελτιώνοντας τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητά του.

Serum ενυδάτωσης

Οι οροί ενυδάτωσης είναι απαραίτητοι σε όλους τους τύπους δέρματος, γιατί είναι ελαφριοί και διεισδύουν βαθύτερα στο δέρμα από τις συνηθισμένες λοσιόν και κρέμες.

Για παράδειγμα, το υαλουρονικό οξύ είναι ένας ισχυρός ενυδατικός παράγοντας που προλαμβάνει την απώλεια υγρασίας, δημιουργώντας ένα φράγμα στην επιφάνεια της επιδερμίδα σας που σφραγίζει την υγρασία στο δέρμα.

Το πολύ-λειτουργικό διορθωτικό Η.Α. Intensifier Serum προσώπου με υαλουρονικό οξύ της SkinCeuticals είναι ο πιο αποτελεσματικός ορός ενυδάτωσης γιατί αυξάνει τη φυσική ικανότητα παραγωγής υαλουρονικού οξέος του δέρματος κατά 30%. Χαρίζει άμεση και μακροπρόθεσμη ενυδάτωση και μειώνει την εμφάνιση των ρυτίδων στα μάτια και δίπλα από τη μύτη. Επίσης, βελτιώνει την πυκνότητα, την υφή, τη σφριγηλότητα και τη χαλαρότητα της επιδερμίδας του προσώπου σας.

Αν έχετε ερεθισμένη ή ευαίσθητη επιδερμίδα, επιλέξτε το Phyto Corrective Serum ενυδάτωσης της SkinCeuticals, που περιέχει βοτανικά εκχυλίσματα με αντιφλεγμονώδεις και αντισηπτικές ιδιότητες που καταπραΰνουν και ηρεμούν το δέρμα σας. Είναι ιδανικό για επιδερμίδα με δερματικά προβλήματα, και εξαιρετικά ενυδατικό για δέρμα με τάση ακμής.

Serum ανάπλασης

Οι οροί ανάπλασης βοηθούν  το δέρμα σας να γίνει πιο λείο, σφριγηλό και νεανικό. Λειτουργούν στο ανώτερο στρώμα της επιδερμίδας, στοχεύοντας τα σημάδια γήρανσης και τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες και τις ακτίνες UV.

Το Hydrating B5 Serum της SkinCeuticals περιέχει υαλουρονικό οξύ και βιταμίνη Β5. Το υαλουρονικό οξύ συγκρατεί το νερό στην επιδερμίδα, ενώ η βιταμίνη B5 βοηθά στην επανόρθωση των ιστών και την αποκατάσταση των θρεπτικών συστατικών. Αυτός ο ορός προσώπου,  μεγιστοποιεί τα οφέλη της ενυδατικής σας κρέμας, προσφέροντας απαλή και νεανική όψη.

Οροί λάμψης

Οι οροί λάμψης αντιμετωπίζουν τις κηλίδες ηλικίας και την υπερμελάγχρωση ταυτόχρονα. Διεγείρουν την παραγωγή νέων κυττάρων και αναστέλλουν την παραγωγή μελανίνης.

Με τον τρόπο αυτό βοηθούν στην εξομάλυνση της όψης του  δέρματος και σβήνουν τα σημάδια ή τις ουλές που προκαλούνται από την υπερμελάγχρωση. Αυτά τα προϊόντα περιποίησης είναι ότι καλύτερο, εάν θέλετε να φωτίσετε την επιδερμίδα σας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αττικόν" για τις καταγγελίες του Γ. Καλλιάνου
Διεισδυτική μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος: Αναδρομική μελέτη στη Θεσσαλονίκη
Το Ενωτικό Κίνημα νοσοκομειακών γιατρών για τις καταγγελίες του Γιάννη Καλλιάνου