H Aυστραλία είναι τώρα η πρώτη χώρα που επιτρέπει στους ψυχιάτρους να συνταγογραφούν ορισμένες ψυχεδελικές ουσίες σε ασθενείς με κατάθλιψη ή διαταραχή μετατραυματικού στρες.

Από το περασμένο Σάββατο, Αυστραλοί γιατροί μπορούν να συνταγογραφούν δόσεις MDMA, επίσης γνωστό ως έκσταση, για διαταραχή μετατραυματικού στρες.

Η  Ψιλοκυβίνη, η ψυχοδραστική ουσία στα ψυχεδελικά μανιτάρια μπορεί να δοθεί σε ανθρώπους με ανθεκτική στην αγωγή κατάθλιψη.

Επιστήμονες στην Αυστραλία εξεπλάγησαν από την κίνηση, που ανακοινώθηκε στην 1η Φεβρουαρίου αλλά ισχύει από την 1η Ιουλίου.

Ένας επιστήμονας δήλωσε ότι η απόφαση θέτει την Αυστραλία στην πρώτη γραμμή έρευνας σε αυτόν τον τομέα.

Ειδικοί και στην Αυστραλία έχουν προειδοποιήσει ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα για την αποτελεσματικότητα των ουσιών και την έκταση των κινδύνων των ψυχεδελικών, που μπορούν να προκαλέσουν παραισθήσεις.

Ο Dr. Paul Liknaitzky, του Monash University’s Clinical Psychedelic Lab δήλωσε οτι υπάρχουν ανησυχίες ότι οι ενδείξεις παραμένουν ανεπαρκείς και η κίνηση προς κλινική χρήση είναι πρόωρη. Επίσης ότι η θεραπεία θα είναι μη προσιτή για τους περισσότερους και ότι η επίσημη επίβλεψη της εκπαίδευσης, της αγωγής και του αποτελέσματος στον ασθενή θα είναι ελάχιστη ή κακώς πληροφορημένη.

Τα φάρμακα θα είναι ακριβά στην Αυστραλία- περίπου $10,000 ανα ασθενή για την αγωγή.

Ο Litnaitzky δήλωσε ότι η ευκαιρία για τους Αυστραλούς όσον αφορά την πρόσβαση των φαρμάκων για συγκεκριμένες παθήσεις είναι μοναδική.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αττικόν" για τις καταγγελίες του Γ. Καλλιάνου
Διεισδυτική μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος: Αναδρομική μελέτη στη Θεσσαλονίκη
Το Ενωτικό Κίνημα νοσοκομειακών γιατρών για τις καταγγελίες του Γιάννη Καλλιάνου