H Διοίκηση της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και την οδύνη της για την απώλεια ανθρώπινων ζωών και για τις πρωτοφανείς   καταστροφές που υπέστη η περιφέρεια της Θεσσαλίας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα των προηγουμένων ημερών.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητή κ. Καραχάλιο, του εκφράσαμε την συμπαράσταση της Σχολής μας προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας. Είναι σαφές ότι η επόμενη ημέρα της καταστροφής είναι ιδιαίτερα δύσκολη, με πλήθος αναδυόμενων θεμάτων δημόσιας υγείας αλλά και μεγάλων προβλημάτων στην περίθαλψη των οξέως και χρονίως πασχόντων.

Η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ ανακοινώνει ότι αναλαμβάνει την περίθαλψη ασθενών που οι συνάδελφοι της Θεσσαλίας κρίνουν ότι, λόγω καταστροφής των εκεί νοσοκομειακών υποδομών, η αντιμετώπισή τους κατέστη δυσχερής. Η σχετική συνεννόηση θα γίνεται μέσω των διοικήσεων των δύο Ιατρικών Σχολών.

Επιπλέον, η Ιατρική Σχολή συνεχίζοντας μία παράδοση 186 ετών λειτουργίας και προσφοράς στην υγεία, συμμετέχει σε όλες τις δράσεις στήριξης των πλημμυροπαθών που οργανώνει το ΕΚΠΑ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς να φροντίσουμε την  ψυχική μας υγεία το Πάσχα
Πάσχα: Συνήθη λάθη που προκαλούν προβλήματα υγείας
Ο διπλός "Μαραθώνιος" των παιδιάτρων της Β. Ελλάδας με...τερματισμό τη Μαδαγασκάρη