Δωρεάν εξετάσεις στο Διαγνωστικό Κέντρο στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει ο Όμιλος υγείας Euromedica στους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος της Αλεξανδρούπολης, σε μία κίνηση έμπρακτης αναγνώρισης του αγώνα που έδωσαν για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

To Κέντρο καλύπτει όλες τις βασικές διαγνωστικές εξετάσεις πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο κατάλληλα εξοπλισμένο με αξονικό και μαγνητικό τομογράφο Απεικονιστικό Τμήμα του, ενώ διαθέτει Μικροβιολογικό Τμήμα και Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής για σπινθηρογράφημα.

Οι εξετάσεις των πυροσβεστών θα πραγματοποιούνται δωρεάν χωρίς καμία δική τους συμμετοχή. Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 6  Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στο τέλος της αντιπυρικής περιόδου, στις 31 Οκτωβρίου 2023.

Ενδεικτικά, στο Απεικονιστικό Τμήμα του Διαγνωστικού Κέντρου της Euromedica στην Αλεξανδρούπολη μπορούν να πραγματοποιηθούν εξειδικευμένες εξετάσεις, όπως αξονική αγγειογραφία, αξονική στεφανιογραφία, μαγνητική αγγειογραφία, μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου, υπερηχοτομογραφία οργάνων σώματος, μέτρηση οστικής πυκνότητας , triplex αγγείων κλπ

Στο Κέντρο εγκαθίσταται και σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία ο πρώτος και μοναδικός στην Αλεξανδρούπολη, ιδιωτικός μαγνητικός τομογράφος 3Τ, καθώς και ψηφιακός μαστογράφος τελευταίας τεχνολογίας και ακτινοσκοπικός εξοπλισμός με δυνατότητα σαλπιγγογραφιών.

Ο  ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός όλων των διαγνωστικών κέντρων του ομίλου, όπως και  των κλινικών του,  αναβαθμίζεται και εκσυγχρονίζεται συνεχώς, με  απεικονιστικά  μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Παράλληλα τα Κέντρα ανακαινίζονται και νέες μονάδες προστίθενται στο δίκτυο, το οποίο ήδη αριθμεί 23 Διαγνωστικά Κέντρα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος, στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη,  Λάρισα, την  Κατερίνη και βέβαια στην Αλεξανδρούπολη.

‘’Ο Όμιλος Euromedica παραμένει αρωγός στις ανάγκες της πολιτείας και του πολίτη, για την αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών.

Μπροστά στις τεράστιες καταστροφές που έχουν προκαλέσει οι πυρκαγιές, καθώς και στην αυτοθυσία και τον επαγγελματισμό του πυροσβεστικού σώματος, η Εuromedica κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της, προσπαθώντας να είναι χρήσιμη και αποτελεσματική για τις ανάγκες της κοινωνίας’’. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Φαρμακευτική δηλητηρίαση στην παιδική ηλικία
Πώς οι τροφές επηρεάζουν την περίοδο
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα