Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν συνολικά 1.219 προσελεύσεις στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας και στα "επείγοντα" των υπό επιτήρηση μονάδων Υγείας. Δεν παρατηρήθηκε ωστόσο συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας. 

Τα παραπάνω ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), Φώτης Σερέτης, κατά τη σημερινή ενημέρωση στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα.

Σύμφωνα με τον κ. Σερέτη, το τελευταίο 24ωρο προσήλθαν συνολικά 1.219 άτομα στις τοπικές δομές Υγείας.

Από αυτούς, οι 28 είχαν γαστρεντερίτιδα και οι εισροές με λοιμώξεις του αναπνευστικού ανήλθαν σε 97. 

Από τους δiενεργούμενους ελέγχους οι 44 ήταν θετικοί σε SARS CoV - 2. Ο αριθμός αυτός μπορεί να οφείλεται στην αύξηση των κρουσμάτων SARS CoV - 2 που παρατηρείται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως και στις περισσότερες Περιφέρειες της Επικράτειας.

Σήμερα επίσης δεν διαγνώστηκε κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα λεπτοσπείρωσης. Μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί 5 κρούσματα λεπτοσπείρωσης, ενώ βρίσκονται υπό διερεύνηση άλλα 17.  

Στα νοσοκομεία της περιοχής το τελευταίο 24ωρο νοσηλεύονται 8 ασθενείς με γαστρεντερίτιδα και 17 με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Τέλος, όπως ανέφερε ο κ. Σερέτης,  συνεχίζεται ο εμβολιασμός κατά του τετάνου και της ηπατίτιδας Α στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. έχουν πράγματοποιηθεί 1542 εμβολιασμοί κατά του τετάνου και 131 εμβολιασμοί  σε παιδιά ειδικών πληθυσμών έναντι της ηπατίτιδας Α. 

Φ.Ζ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αττικόν" για τις καταγγελίες του Γ. Καλλιάνου
Διεισδυτική μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος: Αναδρομική μελέτη στη Θεσσαλονίκη
Το Ενωτικό Κίνημα νοσοκομειακών γιατρών για τις καταγγελίες του Γιάννη Καλλιάνου