Στην πακιστανική επαρχία Παντζάμπ, περίπου 56.000 σχολεία αναγκάστηκαν να κλείσουν προσωρινά από σήμερα εξαιτίας μιας σοβαρής επιμολυντικής επιπεφυκίτιδας σε πολλά παιδιά. Αυτό επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας. Ο αριθμός των λοιμώξεων στην πολυπληθέστερη επαρχία της χώρας έχει ανέλθει σε σχεδόν 100.000 κρούσματα, είπε.

Οι αρχές είχαν ζητήσει από τον πληθυσμό να αποφεύγει τις επαφές, να μένει σε κλειστούς χώρους και να μην κάνει χειραψίες. "Φοβόμαστε μια εξάπλωση όπως με τον κορωνοϊό, αν και αυτή η λοίμωξη δεν είναι θανατηφόρα", δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ένας γιατρός σε τοπικό νοσοκομείο.

Ο επικεφαλής υπουργός του Πουντζάμπ Μοχσίν Νακβί δήλωσε στην τηλεόραση ότι το υπουργείο Παιδείας θα θεσπίσει κατευθυντήριες γραμμές κατά της εξάπλωσης της λοίμωξης πριν ανοίξουν ξανά τα σχολεία τη Δευτέρα.

Ο λόγος για το κύμα μόλυνσης δεν είναι ακόμη γνωστός, αλλά ορισμένοι γιατροί το αποδίδουν στην υψηλή υγρασία λόγω της ασυνήθιστα μακράς περιόδου των μουσώνων, είπε "Αυτό είναι κάτι που σχετίζεται με την αλλαγή των καιρικών συνθηκών και την κλιματική αλλαγή", δήλωσε ο Πακιστανός οφθαλμίατρος Ταχίρ Φαρούκ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Φαρμακευτική δηλητηρίαση στην παιδική ηλικία
Πώς οι τροφές επηρεάζουν την περίοδο
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα