Στα 9 ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα λεπτοσπείρωσης στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, εκ των οποίων δύο νοσηλεύονται και ένας έχει χάσει τη ζωή του. Κρούσμα εντοπίστηκε και στη Λαμία, η οποία είναι εκτός Θεσσαλίας, αλλά έχει πληγεί από πλημμύρες.

Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, την Παρασκευή ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Φώτης Σερέτης (φωτογραφία), κατά την ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Λάρισας.

Σύμφωνα με τον κ. Σερέτη, το τελευταίο 24ωρο δεν διαγνώστηκε νέο κρούσμα λεπτοσπείρωσης. Την Τρίτη, είχαν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά 4 νέα κρούσματα και ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 9, εκ των οποίων ένας ασθενής έχει καταλήξει και δύο νοσηλεύονται.

Από τους ασθενείς αυτούς, δύο είχαν πιθανή έκθεση στον Παλαμά, τρεις στη Λάρισα, δύο στη Μαγνησία και Σποράδες και ένα στα Τρίκαλα και ένας στη Λαμία. Υπό διερεύνηση βρίσκονται 20 περιστατικά.

Αύξηση λοιμώξεων

Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ σημείωσε πως το τελευταίο 24ωρο προσήλθαν σε δομές Υγείας 1.272 ασθενείς.

Από αυτούς, οι 32 είχαν γαστρεντερίτιδα και οι 6 εισήχθησαν για νοσηλεία, ενώ ανιχνεύτηκε και εντεροπαθογόνο. Δεν παρατηρείται συρροή κρουσμάτων στις υπό επιτήρηση περιοχές.

Εξετάστηκαν, επίσης, 86 ασθενείς με λοιμώξεις του αναπνευστικού (οι 49 με CoViD) και 15 νοσηλεύονται.

Ο κ. Σερέτης ανακοίνωσε πως υπάρχει αύξηση στις λοιμώξεις του αναπνευστικού, η οποία πιθανώς οφείλεται στην έξαρση των λοιμώξεων κορωνοϊού, που παρατηρείται στην περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως και στις περισσότερες περιοχές της Επικράτειας.

Εντοπίστηκε, επίσης, ένα κρούσμα λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Φαρμακευτική δηλητηρίαση στην παιδική ηλικία
Πώς οι τροφές επηρεάζουν την περίοδο
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα