Tην Πέμπτη 5 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από την ΕΠΙΟΝΗ η 4η Ημερίδα “Φροντιστές και Κατάθλιψη”, στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο στην Αθήνα και διαδικτυακά.

Ο ευρωβουλευτής κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στα Αγγλικά.

Ο Ψυχίατρος Γιώργος Τζεφεράκος, Διδάκτωρ Ψυχιατρικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Κλάδου Διπλής Διάγνωσης ΕΨΕ αναφέρθηκε στη φαρμακευτική αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

H Ψυχίατρος Γεωργία Μπαλτά αναφέρθηκε στην πρόληψη της κατάθλιψης μετά την κατάθλιψη και η ιατρός κα Κέλλυ Παναγιωτοπούλου στην κρυμμένη κατάθλιψη του φροντιστή.

Ο ψυχίατρος κ. Δήμος Δημέλης από την Θεσσαλονίκη μίλησε για την περίπτωση που η κατάθλιψη δεν ανταποκρίνεται στις κλασικές θεραπείες.

Ο κ. Arron Hutchinson από τον οργανισμό ADHD Foundation αναφέρθηκε στην συννόσηση Κατάθλιψης και Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ).

Η ημερίδα τέλεσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και του Ελληνικού Συμβουλίου για τον Εγκέφαλο και πραγματοποιήθηκε για 4η φορά σε συνεργασία με φορείς ψυχικής υγείας. 

Μέρος των δραστηριοτήτων του Ελληνικού Δικτύου Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ είναι η διεξαγωγή ενημερωτικών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή επαγγελματιών οι οποίοι δίνουν απαντήσεις σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που ενδιαφέρουν το κοινό και ειδικότερα τους φροντιστές ατόμων με χρόνια νόσο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: στην τελική ευθεία για μια συμφωνία που θα αφορά τις πανδημίες
Αίτημα στο ΑΣΕΠ για προκήρυξη 1.137 θέσεων λοιπού, πλην νοσηλευτικού, προσωπικού σε νοσοκομεία - ΕΚΑΒ
Γεωργιάδης για καταγγελίες Καλλιάνου: Δεν παρεμβαίνω για εξεύρεση κρεβατιού σε ΜΕΘ