Ο γερμανικός όμιλος βιοτεχνολογίας BioNTech μειώνει τις προβλέψεις του για τις πωλήσεις του για το τρέχον έτος λόγω της πτώσης της ζήτησης για εμβόλια κατά του κορωνοϊού και μειώνει εκ νέου τον προϋπολογισμό της έρευνας.

Για το 2023, η BioNTech αναμένει τώρα πωλήσεις εμβολίων CοViD ύψους περίπου 4 δισεκ. ευρώ (2022: 17,3 δισ.), ανακοίνωσε η εταιρεία που ανέμενε περί τα 5 δισεκατομμύρια.

Η μείωση των στόχων είχε ήδη γίνει εμφανής: Αφού ο αμερικανός εταίρος της Pfizer ανακοίνωσε τον Οκτώβριο δραστική μείωση των στόχων πωλήσεων και κερδών, καθώς και απομειώσεις δισεκατομμυρίων, η BioNTech ανακοίνωσε επίσης ότι θα επανεξετάσει τον αντίκτυπο στην επιχείρησή της.

Ωστόσο, οι απομειώσεις της Pfizer είχαν τελικά μικρότερο αντίκτυπο στη BioNTech από ό,τι φοβούνταν. "Τα καλά νέα είναι ότι οι απομειώσεις από την πλευρά μας είχαν ήδη συμπεριληφθεί σε μεγάλο βαθμό στα οικονομικά μας αποτελέσματα κατά το οικονομικό έτος 2022 και σε μικρότερο βαθμό φέτος", εξήγησε ο οικονομικός διευθυντής, Jens Holstein.

Η εταιρεία υπολογίζει τώρα τον αντίκτυπο στα 500 εκατ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο - αρχικά αναμενόταν απομείωση έως και 900 εκατ. ευρώ. Οι αναλυτές ανέμεναν ζημίες, αλλά η BioNTech κατάφερε να εμφανίσει καθαρά κέρδη 160,6 εκατ. ευρώ.

Την ίδια περίοδο πέρυσι, η εταιρεία είχε καταγράψει κέρδη ύψους 1,78 δισ. ευρώ. Οι πωλήσεις υποχώρησαν από 3,46 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο σε λίγο πάνω από 895 εκατ. ευρώ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Υπέρταση: "Ευθύνεται" για 7 εκατομμύρια πρόωρους θανάτους παγκοσμίως
Μόλις 7 νευροψυχιατρικά φάρμακα έχουν εγκριθεί παγκοσμίως από το 2015
Ο FDA ενέκρινε το πρώτο kit αυτοσυλλογής για εξέταση του ιού HPV