Τι σχέση θα μπορούσε να έχει ένα μουστάκι με την ψυχική υγεία των ανδρών και πώς σχετίζεται με το μεγαλύτερο παγκόσμιο κίνημα που έχει ως επίκεντρο τον άντρα;

Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας του «Movember», μιας πρωτοβουλίας που στοχεύει με ποικίλες δράσεις να ευαισθητοποιήσει τους άντρες γύρω από σοβαρά θέματα που αφορούν στη σωματική αλλά και την ψυχική υγεία τους, τα οποία αποφεύγουν να συζητούν ανοιχτά, όπως ο καρκίνος του προστάτη ή η κατάθλιψη.

Οι έρευνες δείχνουν ότι ακόμη και σήμερα, το 50% των ανδρών θ’ αποφύγει να μιλήσει για συναισθήματα αντί να διαπιστώσει τί συμβαίνει π.χ. με κάποιον φίλο του που δείχνει να δυσκολεύεται ενώ το 63% προτιμά να παραμείνει σιωπηλό από το να παραδεχτεί ότι αντιμετωπίζει προβλήματα με τη σωματική ή την ψυχική του υγεία.

Η L'Oréal Men Expert στηρίζει έμπρακτα από το 2021 το Movember Foundation στην κοινή αποστολή τους: Να παρακινούν τους άνδρες να προσέχουν την ψυχική και σωματική υγεία τους αλλά και να φροντίζουν τον εαυτό τους- γιατί τους αξίζει! Με motto το “GrowaMo”, το κίνημα Movember παροτρύνει τους άντρες να αφήσουν μουστάκι για ολόκληρο το μήνα Νοέμβριο, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο τη συμμετοχή τους σε αυτή την τόσο σημαντική για εκείνους υπενθύμιση και διαδίδοντας το μήνυμα ότι κάθε άντρας αξίζει να φροντίζει τον εαυτό του.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οφειλές νοσοκομείων: Αυξήθηκαν κατά 124% στη δεκαετία και κατά 295% στην πενταετία
Το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αττικόν" για τις καταγγελίες του Γ. Καλλιάνου
Διεισδυτική μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος: Αναδρομική μελέτη στη Θεσσαλονίκη