Σε μία σπάνια χειρονομία προχώρησε μία ηλικιωμένη συνταξιούχος αγρότισσα.

Αγόρασε με τις οικονομίες της ασθενοφόρο αξίας 65.000 ευρώ και το δώρισε στο νοσοκομείο και στο ΕΚΑΒ Μεσολογγίου.

"Τη μεγαλύτερη αξία έχει ότι η δωρεά έγινε από το υστέρημά της, από τις οικονομίες μιας ζωής", σχολιάζει ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

"Την ευχαριστούμε και υποκλινόμαστε στο μεγαλείο της", σημειώνει.

Όπως αναφέρει το mesologginews, η κυρία Αθηνά Παπαχρήστου που ούτε επιχειρηματίας είναι ή ήταν, ούτε προέρχεται από οικονομικό "τζάκι", αλλά είναι μια συνταξιούχος αγρότισσα που ζει στο Μεσολόγγι δώρισε το ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ με τον όρο ότι αυτό θα καλύπτει αποκλειστικά τις ανάγκες του νοσοκομείου Μεσολογγίου.

"Χρειάστηκε πολλές φορές η διακομιδή μου στο νοσοκομείο της Πάτρας. Συνήθως δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο και μια φορά που υπήρξε αυτό έπαθε βλάβη στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου και μετακινήθηκα με ταξί.

Έτσι αποφάσισα να αγοράσω ένα ασθενοφόρο και να το διαθέσω στο νοσοκομείο για να καλύπτει τις ανάγκες των συμπολιτών μου", δήλωσε με αφοπλιστική ειλικρίνεια η κυρία Αθηνά.

Αξίζει να τονιστεί ότι το μόνο "αντίδωρο" που ζήτησε χαριτολογώντας, η κυρία Αθήνα είναι όταν διέρχεται έξω από το σπίτι της το συγκεκριμένο ασθενοφόρο να χτυπά την σειρήνα!

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο ετήσιος προσυμπτωματικός έλεγχος για καρκίνο του μαστού από τα 40 σώζει ζωές [μελέτη]
Δοκιμάζονται γενετικά τεστ ακριβείας για 10 συχνές νόσους
H ώρα του ραντεβού