Στο πλαίσιο των Εορτασμών για τα 40 χρόνια του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ), η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων και Καταπολέμησης των Διακρίσεων (ΕΙΦ-ΚΔ) διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «40 χρόνια ΙΤΕ: Tιμώντας τη Γυναίκα στην Έρευνα». Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Κεντρικό Αμφιθέατρο «Γεώργιος Λιάνης» του ΙΤΕ στις εγκαταστάσεις του στο Ηράκλειο Κρήτης, την Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023, 5-9μμ. Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κ. Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα, καθώς και η Συντονίστρια του Δικτύου ΕΙΦ-ΚΔ των ΑΕΙ, κ. Δήμητρα Κογκίδου.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν Ερευνήτριες και συνεργαζόμενα μέλη ΔΕΠ του Ιδρύματος με μακρά πορεία στις δραστηριότητες του Ιδρύματος, καθώς και Ερευνήτριες/Καθηγήτριες που θήτευσαν στο ΙΤΕ ως υποψήφιες διδάκτορες ή/και μεταδιδάκτορες και έχουν πλέον λάβει θέσεις ευθύνης και ακαδημαϊκές θέσεις σε Ερευνητικά Κέντρα, Παν/μια ή εταιρείες στην Ελλάδα & στο εξωτερικό. Θα ακολουθήσει επίδοση ευχαριστήριων επαίνων σε Ερευνήτριες και Εργαζόμενες, που ανήκουν στα παλαιότερα στελέχη του Ιδρύματος.

Αποστολή της ΕΙΦ-ΚΔ ΙΤΕ είναι η προώθηση της ισότητας των φύλων και της καταπολέμησης των διακρίσεων με βάση το φύλο, τη φυλετική ή εθνοτική καταγωγή, τη θρησκεία ή τις πεποιθήσεις, την κατάσταση υγείας/αναπηρίας, την ηλικία ή τον γενετήσιο προσανατολισμό. Η ΕΙΦ-ΚΔ ΙΤΕ συμμετέχει στο Δίκτυο ΕΙΦ-ΚΔ 13 Ερευνητικών Κέντρων (ΕΚ) και Ανεξάρτητων Ερευνητικών Ινστιτούτων (ΕΙ) της χώρας, το οποίο και συντονίζει σε αυτή την πρώτη διετία της δραστηριότητάς του.

 

 

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πασχαλινές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια
ΚΕΠΚΑ: Τι αγοράζουμε και τι αποφεύγουμε για το πασχαλινό τραπέζι
Διαλείμματα άσκησης σε αίθουσες διδασκαλίας ενισχύουν τη μάθηση [μελέτη]