Πολλά είναι τα παράπονα και ακόμη περισσότεροι οι προβληματισμοί τόσο για το μέλλον του ΕΟΠΥΥ όσο και για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Μαθαίνουμε ότι πρόσφατα πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της Ενωτικής Ενωσης Εργαζομένων ΕΟΠΥΥ με την διοίκηση. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και η συρρίκνωση του Οργανισμού. 

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους πολλές από τις υπηρεσίες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., με κορυφαία αυτή  των Φαρμακείων του, λειτουργούν χάρη στην παρουσία του επικουρικού προσωπικού.  Παράλληλα, το Σχέδιο Οργανογράμματος του  Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που προτάθηκε (το καλοκαίρι του 2022) από την Διοίκηση, στο Υπουργείο  Υγείας για έγκριση καταργεί 14 Περιφερειακές  Διευθύνσεις και τις μετατρέπει σε Τμήματα (!) (αναθέτοντάς τους όμως το σύνολο των  αρμοδιοτήτων μιας Περιφερειακής Διεύθυνσης).

Ομως, οι Περιφερειακές Διευθύνσεις που δεν διαθέτουν Φαρμακείο του  Ε.Ο.Π.Υ.Υ. λειτουργούν και ως Σημεία Διανομής Φαρμάκων Υψηλού Κόστους, ενώ προσπερνά το αίτημα ίδρυσης Φαρμακείου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σε κάθε νομό.  Την ίδια στιγμή, όπως ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι, ο Οργανισμός συνεχίζει να υποτιμά την ανάγκη ανάπτυξης ελεγκτικού μηχανισμού του  Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που δεν θα παρακολουθεί την πορεία των δαπανών μέσα από τα  ηλεκτρονικά συστήματα και τα αρχεία pdf αλλά θα αξιοποιεί τα δεδομένα των  ηλεκτρονικών συστημάτων για να ελέγξει τόσο την αναγκαιότητα όσο και την ποιότητα  των παρεχόμενων υπηρεσιών του, στο «πεδίο», εκεί δηλαδή που πραγματοποιούνται  οι δαπάνες.  

Αυτά είναι μια πρώτη γεύση της συνάντησης και θα επανέλθουμε.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο αθλητισμός δεν έχει ηλικία
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας σε Ιωάννινα και Άρτα
Πόσο ωφελεί η αποφυγή του κρέατος στην προχωρημένη κίρρωση του ήπατος [μελέτη]