Με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και μετά από πλήρη ανακαίνιση λειτουργούν τρεις νέες χειρουργικές αίθουσες στην κλινική «Κυανούς Σταυρός» του ομίλου Euromedica. Πρόκειται για ακόμα μία σειρά έργων που υπογραμμίζουν την προσήλωση του ομίλου στη διαρκή αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και των παρεχόμενων υπηρεσιών, πάντα σε συνεργασία με κορυφαίο ιατρικό, επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Οι δύο ανανεωμένες χειρουργικές αίθουσες της κλινικής λειτουργούν πλέον πλήρως ψηφιακά, εφαρμόζοντας την καινοτόμο λύση OR1 της KARL STORZ. Ο χειρισμός όλων των λειτουργιών γίνεται ανέπαφα. Οι αίθουσες είναι εξοπλισμένες με οθόνες, στις οποίες προβάλλονται όλες οι απαιτούμενες απεικονιστικές εξετάσεις, όπως, για παράδειγμα, η Μαγνητική, η Αξονική Τομογραφία, καθώς και η λαπαροσκοπική εικόνα του ασθενούς, προσφέροντας ολική προσέγγιση στον χειρουργό. Επιπλέον, οι αίθουσες διαθέτουν κάμερες για την πλήρη καταγραφή των επεμβάσεων, με δυνατότητα διαβίβασης της εικόνας σε πραγματικό χρόνο (real time) σε εξωτερικό λήπτη, ενδεικτικά για online εκπαίδευση. Όλες οι καινοτομίες που προαναφέρθηκαν, σε συνδυασμό με το λαπαροσκοπικό σύστημα Rubina της KARL STORZ, δημιουργούν μία χειρουργική αίθουσα τεχνολογικής αιχμής για λαπαροσκοπικές επεμβάσεις.

Παράλληλα, η κλινική προχώρησε στη δημιουργία υβριδικής αίθουσας, με τον υπερσύγχρονο φορητό αγγειογράφο C-arm OEC Elite CFD της GE HealthCare, συνδυασμένο με χειρουργική τράπεζα Stille Imagi Q2. Η υβριδική αίθουσα δίνει τη δυνατότητα στους χειρουργούς να πραγματοποιήσουν πιο σύνθετες επεμβάσεις καθώς, εφόσον παραστεί ανάγκη, η επέμβαση μετατρέπεται από ενδαγγειακή σε ανοικτή, στον ίδιο άσηπτο χώρο. Η εξαιρετική ευκρίνεια του συγκεκριμένου C-arm επιτρέπει την διενέργεια εξειδικευμένων αγγειοχειρουργικών επεμβάσεων, όπως το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, με μεγάλη ασφάλεια και ταχύτητα.

Η Κλινική Euromedica Κυανούς Σταυρός, με περισσότερα από 50 χρόνια προσφοράς, συνεχίζει να εξελίσσεται και να καινοτομεί, αποτελώντας σημείο αναφοράς για τις υπηρεσίας υγείας στη Θεσσαλονίκη, ανοικτή όλο το 24ωρο, δίπλα στον ασθενή και όποιον χρειάζεται άμεσες και ποιοτικές ιατρικές υπηρεσίες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς οι τροφές επηρεάζουν την περίοδο
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου