Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Κρατικού Νίκαιας ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε χθες από φωτοβολίδα σε αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός.

Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη κατά το πρώτο 48ωρο της νοσηλείας. Σύμφωνα με το αρχικό ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε από το νοσοκομείο, ο τραυματίας έφτασε στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση, χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό. Δεν υπήρχε, δηλαδή, αντίδραση της κόρης του ματιού στο φως.

Στις 11 το βράδυ, οδηγήθηκε στο χειρουργείο, όπου υποβλήθηκε σε μαζικές ματαγγίσεις αίματος και παραγώγων και το χορηγήθηκαν υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Στις 11.25 υπέστη καρδιακή ανακοπή και επανήλθε μετά από 10 λεπτά.

Σε βαριά γενική κατάσταση, μετφέρθηκε στη 1.30 τα ξημερώματα στη ΜΕΘ, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Νέο ανακοινωθέν

Στο σημερινό ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρονται τα εξής:

"Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με ισχυρές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.

Σήμερα το πρωί, οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο όπου έγινε διάνοιξη των μυικών διαμερισμάτων της κνήμης, εκτεταμένη εκτομή νεκρωμάτων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και συμπληρωματική αιμόσταση".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εισήγηση ΕΜΑ για χορήγηση άδειας κυκλοφορίας σε νέο φάρμακο κατά της ALS
Το στρες αυξάνει την πιθανότητα εξάπλωσης του καρκίνου
3ος κύκλος webinar του ΕΛ.Ι.ΚΑΡΔ.ΜΕΤ. με τίτλο ''Φάκελοι Υγείας''