Σύμφωνα με έρευνα, οι φόβοι για μόλυνση από κορωνοϊό δεν παίζουν πλέον σημαντικό ρόλο για τους περισσότερους Γερμανούς πολίτες κατά την τωρινή πρώτη περίοδο των Χριστουγέννων χωρίς υποχρεωτικά μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Σχεδόν τα δύο τρίτα τείνουν να μην ανησυχούν για τη μόλυνση το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Έρευνας Κοινής Γνώμης "YouGov", η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (DPA).

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των ερωτηθέντων, το 36% δεν ανησυχεί καθόλου. Το 28% είναι κάπως αδιάφορο. Αντίθετα, το 6% ανησυχεί πολύ και το 24% ανησυχεί κάπως.

Ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνα, ένας ορισμένος βαθμός επιφυλακτικότητας εκφράζεται για τις συναντήσεις, τις αγορές και τα ψώνια.

Το 42% των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ των τεστ κορωνοϊού πριν τις οικογενειακές γιορτές σε περίπτωση που υπάρχουν συμπτώματα κρυολογήματος, το 18% συμφώνησε πλήρως και ένα επιπλέον 24% συμφώνησε κάπως. Συνολικά 48% διαφώνησαν.

Ως προληπτικό μέτρο, το 8% τάχθηκε πλήρως υπέρ του να πηγαίνει κανείς σε καταστήματα με πολύ κόσμο για να αγοράσει δώρα φορώντας μάσκα, ενώ ένα επιπλέον 15% έτεινε να συμφωνεί. Συνολικά το 69% διαφωνεί.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποιο είναι το συνολικό ετήσιο κόστος για τη νωτιαία μυϊκή ατροφία στην Ελλάδα
Kρατά δυνάμεις και ποντάρει στα προϊόντα non-Covid η Pfizer
Γιατί πονά το σώμα μου