Ερευνητές από την Κορέα ανακάλυψαν ότι υπάρχει σημαντική σχέση μεταξύ κατάθλιψης και συγκέντρωσης ταυρίνης στον ιππόκαμπο- περιοχή του εγκεφάλου υπεύθυνη για τη  μνήμη και τη μάθηση.

Η ανακάλυψη δίνει την ευκαιρία δημοσιοποίησης του ρόλου και της σημασίας της ταυρίνης στη μελλοντική πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

Εξελιγμένη τεχνική απεικόνισης αποκάλυψε σημαντικές πληροφορίες

Με  7T MRI, οι ερευνητές  (Drs. Youngkyu Song, Jee-Hyun Cho και Chaejoon Cheong) του Korea Basic Science Institute (KBSI, President Seong-Kwang Yang) Biochemical Analysis Team επιβεβαίωσαν ότι η συγκέντρωση ταυρίνης ήταν σημαντικά χαμηλότερη στον ιππόκαμπο νεαρών γυναικών που εμφάνιζαν κατάθλιψη.

Οι ερευνητές συνέκριναν 2 ομάδες γυναικών. Μια με 36 γυναίκες με μείζονα κατάθλιψη και μια ομάδα ελέγχου 40 υγιών γυναικών.  Η ηλικία τους ήταν μεταξύ 19 και 29 ετών.

Η έρευνα είναι η πρώτη που αποκαλύπτει τη σχέση μεταξύ μεταβολιτών και κατάθλιψης στον ιππόκαμπο, βαθιά μέσα στον εγκέφαλο.

Για να εντοπίσουν ουσίες που συνδέονται στενά με την κατάθλιψη, οι ερευνητές μέτρησαν και συνέκριναν συγκεντρώσεις 7 μεταβολιτών: Ταυρίνης, χολίνης, κρεατίνης, γλουταμίνης, γλουταμικού, μυο-ινοσιτόλης και  N-acetyl aspartate, παρούσες στη μετωπιαία, ινιακή και την περιοχή του ιππόκαμπου, σε γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα.

Η Dr. Jee-Hyun Cho, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη μελέτη θα προάγει την έρευνα για το ρόλο της ταυρίνης στον ιππόκαμπο και τη σχέση της με την κατάθλιψη και θα συμβάλει στην έρευνα της παθογένεσης και της ανάπτυξης διαγνωστικών εργαλείων για την κατάθλιψη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο διπλός "Μαραθώνιος" των παιδιάτρων της Β. Ελλάδας με...τερματισμό τη Μαδαγασκάρη
Η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Δεκαετία
Πασχαλινές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια