Εν μέσω συνεχιζόμενης έλλειψης θεραπείας πρώτης γραμμής για τη σύφιλη στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ θα επιτρέψει την εισαγωγή διαφορετικού φαρμάκου για τη σύφιλη από μια γαλλική φαρμακοβιομηχανία.

Σε επιστολή του Laboratoires Delbert, η εταιρεία με έδρα το Παρίσι είπε ότι συνεργάζεται με τον FDA για την προσωρινή εισαγωγή 3,5 εκατομμυρίων μονάδων benzathine benzylpenicillin, το οποίο δεν είναι εγκεκριμένο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η κίνηση εγκρίθηκε από τον FDA την Τετάρτη.

Η penicillin G benzathine, μια ενέσιμη μορφή πενικιλίνης μακράς δράσης που παράγεται από την Pfizer και είναι παρόμοια με την benzathine benzylpenicillin, είναι σε έλλειψη στις Ηνωμένες Πολιτείες από τα μέσα του 2023.

Είναι η συνιστώμενη θεραπεία για τη σύφιλη σε ενήλικες και είναι η μόνη συνιστώμενη θεραπεία για έγκυες γυναίκες για την πρόληψη της μετάδοσης της σύφιλης από τη μητέρα στο νεογέννητο.

Τα κρούσματα σύφιλης έχουν αυξηθεί κατά περίπου 74% μεταξύ 2017 και 2021, ενώ τα κρούσματα σύφιλης στα νεογνά αυξήθηκαν περισσότερο από 203%, σύμφωνα με στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Η σύφιλη στα βρέφη μπορεί να είναι σοβαρή, να προκαλέσει αναπηρία και ακόμη και θανατηφόρα. Ένας μόνος γύρος πενικιλίνης τουλάχιστον ένα μήνα πριν από τον τοκετό σχεδόν πάντα αποτρέπει τις μολυσμένες μητέρες από το να μεταδώσουν την ασθένεια στα μωρά τους.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς οι τροφές επηρεάζουν την περίοδο
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου