Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Έργου MED1stMR, διοργανώνει την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου και ώρες 11.00-13.00 άσκηση με θέμα τη χρήση της τεχνολογίας μικτής πραγματικότητας στην εκπαίδευση των διασωστών και των Πρώτων Ανταποκριτών.
 
Στη διάρκεια της άσκησης θα δοκιμαστούν τα καινοτόμα εργαλεία που αναπτύσσονται από τους εταίρους του έργου, σε ένα σενάριο μικτής πραγματικότητας με εικονικά περιβάλλοντα, όπου οι διασώστες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ένα περιστατικό μαζικού ατυχήματος. Το σενάριο θα έχει ιδιαίτερες και πολύπλοκες απαιτήσεις, προσομοιώνοντας πραγματικές καταστάσεις και δίνοντας, ταυτόχρονα, έμφαση και στον έλεγχο των επιπέδων στρες και ψυχολογικής πίεσης του ίδιου του διασώστη. Η εκτίμηση αυτή θα πραγματοποιείται με τη βοήθεια ειδικών αισθητήρων που θα φέρουν οι διασώστες.
 
Αυτή η πρωτοποριακή μέθοδος έχει ως στόχο να εφοδιάσει τους Πρώτους Ανταποκριτές με τις βασικές δεξιότητες και την τεχνογνωσία που απαιτούνται για την ανταπόκρισή τους σε πολύπλοκα περιστατικά και την αντιμετώπιση των διαφορετικών προκλήσεων που προκύπτουν.
 
Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής, στην αίθουσα Μωρίς Σαλτιέλ.

Περισσότερα για το έργο: www.med1stmr.eu
Video: www.youtube.com/watch?v=TlC_E2jtTz8

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Φαρμακευτική δηλητηρίαση στην παιδική ηλικία
Πώς οι τροφές επηρεάζουν την περίοδο
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα