Μια επαγγελματίας υγείας, φορώντας ιατρική ποδιά, μάσκα και γάντια, κρατά στην αγκαλιά της ένα τριαντάφυλλο. Η τοιχογραφία, που κοσμεί τοίχο στο κτίριο διοίκησης του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, φιλοτεχνήθηκε από τις φοιτήτριες του Τμήματος Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, Ευαγγελία Παπαδοπούλου, Θεοδώρα Παπαχαρίση και τον φοιτητή Ιατρικής Γιάννης Τσαμπάζης και ''εγκανιάστηκε'' την ημέρα της κοπής της Βασιλόπιτας της Κοσμητείας.

Είναι η πρώτη από μια σειρά τοιχογραφιών που θα ακολουθήσουν σε όλα τα Τμήματα της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ (Ιατρικής, Κτηνιατρικής, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής).

Η Κοσμητεία υπέγραψε συμφωνητικό με την καλλιτεχνική ομάδα «Urban Act», για την φιλοτέχνηση τοιχογραφιών σε μεγάλες επιφάνειες τοίχων, πολλών ορόφων, κτιρίων των Τμημάτων της Σχολής.

Μέχρι την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, που προϋποθέτει όχι μόνο επιλογή κατάλληλων σχεδιαστικών προτάσεων, αλλά και μεγάλες χορηγίες, η Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας ενέκρινε την πρόταση των τεσσάρων φοιτητών και στήριξε οικονομικά την φιλοτέχνηση τοιχογραφίας σε επιφάνεια τοίχου του κτιρίου Διοίκησης του Τμήματος Ιατρικής.

Στους δημιουργούς επιδόθηκαν διπλώματα τιμής και ευχαριστίες από τον κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας, καθηγητή Θεόδωρο Δαρδαβέση.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γρίπη των πτηνών: Χαμηλός ο κίνδυνος μετάδοσης από τα ζώα στον άνθρωπο στις πόλεις
Τα νοσοκομεία με τη μεγαλύτερη φαρμακευτική δαπάνη [πίνακας]
1 στους 2 υγειονομικούς θεωρούν μη ασφαλή την παρεχόμενη φροντίδα, λόγω των ελλείψεων [ανάλυση]