Πρόκειται για ένα συνέδριο-θεσμό στην Καρδιαγγειακή Ιατρική και ευρύτερα ανάμεσα στα μεγάλα επιστημονικά ιατρικά συνέδρια της χώρας, με συμμετοχή και παρουσία 2.500 συνέδρων περίπου.

Στο τριήμερο Διεθνές Συνέδριο (15-17 Φεβρουαρίου, Grand Hyatt Athens) κάθε Ομάδα Εργασίας της ΕΚΕ, ξεχωριστά, παρουσιάζει την επιστημονική και ερευνητική της δραστηριοποίηση καθώς και κάθε νέα επιστημονική εξέλιξη από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ειδικές διαλέξεις για κάθε πεδίο της Καρδιολογίας, ανάδειξη εξειδικευμένων τεχνικών, διαδραστικά φροντιστήρια, παρουσιάσεις πρωτότυπων εφαρμογών που αφορούν και τους πολίτες, ενδιαφέρουσες ομιλίες για την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στην καρδιαγγειακή ιατρική και πολλά άλλα αποτελούν το περιεχόμενο του πολύπλευρου επιστημονικού προγράμματος των Σεμιναρίων των ΟΕ της ΕΚΕ.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, εξαιρετικού ενδιαφέροντος είναι η Ειδική Συνεδρία με τίτλο: Αλφαβητισμός της Υγείας: Επιστήμονες-Ασθενείς-ΜΜΕ που συνδιοργανώνουν η ΕΚΕ και η Ένωση Ασθενών Ελλάδας, την Πέμπτη 15/2 στην αίθουσα «ΕΣΤΙΑ» του Grand Hyatt Athens, με στόχο ένα δημιουργικό διάλογο της Επιστημονικής Κοινότητας, των Συλλόγων Ασθενών και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και γιατί όχι μια σταθερή και στοχευμένη συνεργασία στο μέλλον για το συγκεκριμένο πολύπλευρο θέμα, κάτι που αναμφισβήτητα θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα για το κοινωνικό σύνολο.

Τον συντονισμό της Ειδικής Θεματικής Συνεδρίας θα έχει ο Καθηγητής Καρδιολογίας ΑΠΘ, κ. Βασίλης Βασιλικός και ομιλητές στο πάνελ θα είναι:

Γιώργος Κοχιαδάκης, Καθηγητής Καρδιολογίας, Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής Κρήτης, Πρόεδρος Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

Μέμη Τσεκούρα, Α΄ Αντιπρόεδρος  Ένωσης Ασθενών Ελλάδας

Φωφώ Καλύβα, Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας

Δημήτρης Μπούμπας, Καθηγητής Παθολογίας-Ρευματολογίας ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας

Έφη Σίμου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Επικοινωνίας-ΜΜΕ & Δημόσιας Υγείας-Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας, Σχολή Δημόσιας Υγείας, ΠΑΔΑ

Μιχάλης Παπαδάκης Καθηγητής Καρδιολογίας,  Πρόεδρος European Association of Preventive Cardiology (EAPC)

Την ίδια ημέρα, ιδιαίτερα ενδιαφέρον έχει για τους συνέδρους το Στρογγυλό Τραπέζι «Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Ιατρική στην Ελλάδα», με παρουσίαση των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων των Πανεπιστημιακών Καρδιολογικών Κλινικών της χώρας.

Ο κ. Γιώργος Κοχιαδάκης, Καθηγητής Καρδιολογίας και Πρόεδρος της ΕΚΕ, με αφορμή τη διεξαγωγή των Διεθνών Σεμιναρίων των ΟΕ αναφέρει: «Τα Σεμινάρια των Ομάδων Εργασίας  αποτελούν συνέδριο-θεσμό ανάμεσα στην Καρδιολογική Κοινότητα και είναι το κατ’ εξοχήν ιατρικό συνέδριο με στοχευμένο επιστημονικό πρόγραμμα. Να ευχαριστήσω τα μέλη του Δ.Σ., τα προεδρεία και τους πυρήνες των Ομάδων Εργασίας για τη συνεργασία που είχαμε και για τις άοκνες προσπάθειές τους για την άρτια διοργάνωση του συνεδρίου μας».

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αττικόν" για τις καταγγελίες του Γ. Καλλιάνου
Διεισδυτική μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος: Αναδρομική μελέτη στη Θεσσαλονίκη
Το Ενωτικό Κίνημα νοσοκομειακών γιατρών για τις καταγγελίες του Γιάννη Καλλιάνου