Μία εκδήλωση γεμάτη συγκίνηση και ελπιδοφόρα μηνύματα, αφιερωμένη στον εθελοντισμό και τους εκφραστές της, παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν στην κοπή της πίτας του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου «Η Αντηρίδα».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, εθελοντές μετέφεραν με ενθουσιασμό τις εμπειρίες του εθελοντικού τους βίου και τα θετικά συναισθήματα που τους κατακλύζουν κάθε φορά που προσφέρουν. Όπως είπαν χαρακτηριστικά, το «ευχαριστώ» που εισπράττουν είναι το μεγαλύτερο «δώρο». Με τα θερμότερα λόγια μίλησαν για την ανεκτίμητη προσφορά των εθελοντών και τη συνεργασία τους με το νοσηλευτικό προσωπικό οι προϊστάμενοι κλινικών του Νοσοκομείου.

Ευχαρίστησαν τους εθελοντές «με τα κόκκινα γιλέκα», που υπάρχουν στην καθημερινότητά τους για να τη βελτιώνουν, μοιράζοντας απλόχερα αγάπη στους ασθενείς. Χάρη στην εθελοντική προσφορά της «Αντηρίδας», οι ασθενείς μετακινούνται με αμαξίδια που παρέχουν οι εθελοντές, τα νοσηλευόμενα παιδιά βρίσκουν συντροφιά για δημιουργική απασχόληση, τα βρέφη βρίσκουν μια ζεστή αγκαλιά όταν λείπουν οι γονείς τους, ενώ οι νεφροπαθείς δέχονται βοήθεια για τη διεκπεραίωση των εξετάσεών τους. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα παραδείγματα του έργου της «Αντηρίδας».

Το έργο της σε αριθμούς

Στην προσφορά με αριθμούς αναφέρθηκε η πρόεδρος της «Αντηρίδας» Γεωργία Δερετζή. Όπως είπε, το 2023 περισσότεροι από 70 εθελοντές, ανάμεσά τους και μαθητές, δραστηριοποιήθηκαν προσφέροντας εντός του Νοσοκομείου. Συγκεκριμένα, πραγματοποίησαν 6.500 μετακινήσεις ασθενών με αναπηρικά αμαξίδια, παρέδωσαν 6.500 πακέτα με προϊόντα προσωπικής φροντίδας και είδη ρουχισμού σε νοσηλευόμενους, προσέφεραν 5.500 μερίδες καφέ και σνακ σε ασθενείς της Α’ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής ΑΠΘ και σε ογκολογικούς ασθενείς, ενώ χάρισαν παιχνίδια και δώρα σε 250 νοσηλευόμενα παιδιά. Παράλληλα, η «Αντηρίδα» συγκέντρωσε 1.500 πακέτα βοήθειας τα οποία παραδόθηκαν σε πληγείσες οικογένειες πλημμυροπαθών περιοχών, άστεγους και κοινωνικά αποκλεισμένους πολίτες, πολύτεκνες και άπορες οικογένειες. Τέλος, 300 νέοι τίτλοι βιβλίων δωρίσθηκαν στη βιβλιοθήκη του Νοσοκομείου Λαμίας.

Η κ. Δερετζή ευχαρίστησε τους εθελοντές για την καθημερινή προσφορά τους, αλλά και τις διοικήσεις του Ιδρύματος Παπαγεωργίου και του Νοσοκομείου που βρίσκονται δίπλα στην «Αντηρίδα».

Η κ. Ζωή Ψαρρά - Παπαγεωργίου, εκπρόσωπος του Ιδρύματος Παπαγεωργίου και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της «Αντηρίδας» ευχαρίστησε τους εθελοντές για τον χρόνο, την ενέργεια και τα αγαθά που προσφέρουν, καθιστώντας το έργο του Συλλόγου πιο αποτελεσματικό, ενώ δεσμεύτηκε ότι το Δ.Σ. θα συνεχίσει να στηρίζει με κάθε τρόπο το έργο της «Αντηρίδας».

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου Μιχάλης Καραβιώτης ευχαρίστησε την «Αντηρίδα» για την προσφορά και τη στήριξη στο Νοσοκομείο. «Το έργο σας είναι απόδειξη σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή και στον συνάνθρωπο, δίπλα στον οποίο στέκεστε. Η προσωπική σας προσφορά υπενθυμίζει ηθικές αξίες ανεκτίμητες», σημείωσε.

Η «Αντηρίδα» παρέδωσε τιμητικές πλακέτες σε χορηγούς και υποστηρικτές της, εκφράζοντας έτσι την ευγνωμοσύνης της για όσους της δίνουν τα εφόδια για να συνεχίζει αδιάκοπα το έργο της.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο διπλός "Μαραθώνιος" των παιδιάτρων της Β. Ελλάδας με...τερματισμό τη Μαδαγασκάρη
Η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Δεκαετία
Πασχαλινές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια