Η μήνυση για διπλώματα ευρεσιτεχνίας που κατέθεσε η Moderna, η οποία κατηγορεί την Pfizer και την BioNTech ότι αντέγραψαν την τεχνολογία του εμβολίου κατά της CoViD 19, ανεστάλη προς το παρόν.

Το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ πρέπει πρώτα να εξετάσει την εγκυρότητα δύο από τα τρία επίμαχα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Moderna, αποφάσισε το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Μασαχουσέτης.

Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Στερνς, ανέστειλε την πολύκροτη υπόθεση κατά της έφεσης της Moderna.

Σύμφωνα με τα πρακτικά του δικαστηρίου, διαπίστωσε ότι η απόφαση του γραφείου διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας θα "απλοποιήσει" τη διαδικασία παραβίασης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Εκπρόσωπος της Moderna ανέφερε σε δήλωσή του ότι η εταιρεία απογοητεύτηκε από την αναστολή, αλλά "συνεχίζει να πιστεύει στη δύναμη και την εγκυρότητα των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της".

Οι εκπρόσωποι της Pfizer και της BioNTech δεν αντέδρασαν μέχρι στιγμής.

Η Moderna είχε μηνύσει την Pfizer και την BioNTech το 2022, ισχυριζόμενη ότι το εμβόλιο παραβίαζε τα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας της στην τεχνολογία αγγελιοφόρου RNA.

Η υπόθεση αυτή είναι μία από τις πολλές που έχουν ασκηθεί από εταιρείες βιοτεχνολογίας που ζητούν δικαιώματα ευρεσιτεχνίας για το εμβόλιο κατά της CοViD-19 που αποτελεί blockbuster.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για την ατοπική δερματίτιδα
Πώς μπορεί η βιταμίνη D να βελτιώσει την ανοσία έναντι του καρκίνου [μελέτη]
Πώς θα αυξήσω την πρόσληψη φυτικών ινών χωρίς να φουσκώνω