Με κεντρικό μήνυμα «ΖΕΙΣ και μπορείς να την αλλάΖΕΙΣ», η βιοφαρμακευτική εταιρεία Sanofi Ελλάδας κυκλοφόρησε πρόσφατα τη νέα εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την Ατοπική Δερματίτιδα, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) και του Πανελλήνιου Συλλόγου Ασθενών «Επιδέρμια».

Μέσα από ένα εικονογραφημένο βίντεο, το οποίο αποτελεί κύριο όχημα της εκστρατείας #allaZeis, οι ασθενείς καλούνται να αντισταθούν στα στερεότυπα, τις προκλήσεις και τους περιορισμούς που συνεπάγεται η νόσος και λαμβάνοντας έγκαιρη και σωστή ενημέρωση, να την αντιμετωπίσουν δυναμικά και να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα της ζωής τους. 

Η Ατοπική Δερματίτιδα είναι μία χρόνια δερματική νόσος, που έχει περιόδους έξαρσης και ύφεσης. Το κυρίαρχο σύμπτωμά της είναι το ξηρό και κνησμώδες δέρμα. Επιπλέον, στα συμπτώματα της νόσου συγκαταλέγονται το άγχος και οι διαταραχές ύπνου και καθημερινής λειτουργικότητας.

Το βίντεο της εκστρατείας είναι διαθέσιμο στο κανάλι Sanofi Greece στο YouTube, καθώς και στην ιστοσελίδα της Sanofi για την Ατοπική Δερματίτιδα www.atopicderma.gr.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γιατί πονάω στο συκώτι
Πόσο ωφέλιμη είναι η άσκηση καρδιοπαθών με παρακολούθηση εξ αποστάσεως [ελληνική μελέτη]
Με ποιους τρόπους προσπαθούν οι Έλληνες να κόψουν το κάπνισμα [πίνακας]