Όπως οι ρυτίδες στο πρόσωπο, οι ρυτίδες του λαιμού είναι ένα φυσικό μέρος της γήρανσης του δέρματος. Άλλωστε, το δέρμα μας αντέχει τα στοιχεία της φύσης, τη ρύπανση και κάθε είδους “χτύπημα” κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μεγαλώνοντας, αυτή η ζημιά αρχίζει να γίνεται ορατή.

Οι ρυτίδες του λαιμού προκαλούνται από πράγματα όπως:

  • Ζημιά από τον ήλιο
  • Κάπνισμα
  • Ατμοσφαιρικοί ρύποι
  • Φραγμένοι πόροι

Επιπλέον, πολλοί από εμάς – και ειδικά όσοι δουλεύουμε σε γραφείο – έχουμε μια κακή συνήθεια στη στάση του σώματος, όπου το κεφάλι μας πέφτει προς τα εμπρός. Σκεφτείτε τη στάση που έχετε όταν δουλεύετε στον υπολογιστή ή σκρολάρετε στο κινητό σας. Αυτή η στάση δεν οδηγεί μόνο σε προβλήματα όπως πόνο στον αυχένα και δυσκαμψία, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε οριζόντιες ρυτίδες στον λαιμό σας.

Ακόμα χειρότερα, πολλές φορές ο λαιμός παραμελείται σε βάρος του προσώπου και των χεριών στη ρουτίνα ομορφιάς πολλών ανθρώπων. Αυτό είναι μεγάλο λάθος, μιας και το δέρμα στον λαιμό σας είναι πιο λεπτό και ακόμη πιο ευαίσθητο από το δέρμα στο πρόσωπό σας. Έτσι, μπορεί να είναι ένα από τα πρώτα μέρη που δείχνουν σημάδια γήρανσης.

Πώς θα το αντιμετωπίσω;

Υπάρχουν αμέτρητα προϊόντα που υπόσχονται να βοηθήσουν με αυτό το πρόβλημα – και είναι παρόμοια με εκείνα που ενδείκνυνται για το πρόσωπο – αλλά η πρόληψη είναι ακόμα καλύτερη λύση. Αναζητήστε συστατικά που θα σας προστατεύσουν από τα στοιχεία όπως ο ήλιος και η ρύπανση.

Τοπικά αντιοξειδωτικά

Μετά τον καθαρισμό το πρωί, εφαρμόστε ένα τοπικό αντιοξειδωτικό στο πρόσωπο, το λαιμό και το πάνω μέρος του στήθους σας. Επιλέξτε προϊόντα που περιλαμβάνουν συστατικά όπως βιταμίνη C, βιταμίνη Ε ή φερουλικό οξύ. Τα τοπικά αντιοξειδωτικά πωλούνται συνήθως ως οροί ή έλαια. Χρησιμοποιήστε τα ως πρώτο βήμα μετά τον καθαρισμό του προσώπου και του λαιμού σας.

Αντηλιακό

Η χρήση αντηλιακού κάθε μέρα είναι απαραίτητη για να διατηρήσετε το δέρμα σας χαρούμενο, υγιές και προστατευμένο από τη φθορά του ηλιακού φωτός. Εφαρμόστε ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος με SPF 30 ή υψηλότερο στο πρόσωπο, το λαιμό, το στήθος και οποιοδήποτε άλλο εκτεθειμένο σημείο. Το αντηλιακό συχνά συνδυάζεται με ενυδατικές κρέμες προσώπου. Θα πρέπει να είναι το τελευταίο βήμα της πρωινής ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Ρετινοειδή

Ένα παράγωγο της βιταμίνης Α, τα ρετινοειδή μπορούν να βρεθούν σε προϊόντα τοπικής φροντίδας δέρματος που διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου. Χρησιμοποιήστε όμως μικρότερη ποσότητα απ’ ό,τι θα βάζατε στο πρόσωπο, καθώς ο λαιμός έχει λιγότερους αδένες λίπους και μπορεί να είναι πιο ευαίσθητος στην ξηρότητα και τον ερεθισμό.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
20 χρόνια κλινική Πλαστικής Χειρουργικής ΑΠΘ στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου
Υπάρχει διατροφή για τη νόσο Αλτσχάιμερ;
Αναπαραγωγικός τουρισμός και άλλες μορφές ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα