Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καρδιολογίας με τίτλο «Σύγχρονες προσεγγίσεις Κλινικής Καρδιολογίας» πραγματοποιήθηκε στις 10-12 Μαΐου στο Plaza Resort Hotel στην Ανάβυσσο, με μεγάλο Υποστηρικτή τη ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ. Στο Συνέδριο, παρουσία περισσότερων από 300 καρδιολόγων και με τη συμμετοχή 90 καταξιωμένων επιστημόνων – ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις και τεχνικές στον τομέα της κλινικής καρδιολογίας και ο τρόπος με τον οποίο η πρόοδος της τεχνολογίας έρχεται να συνδράμει το έργο των ιατρών.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, ο Προέδρος της ΕΠΚΑΝ  Ιωάννης Ταγκούλης, καρδιολόγος – ηλεκτροφυσιολόγος, Διευθυντής του τμήματος Ηλεκτροφυσιολογίας και Βηματοδότησης της ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗΣ Αθηνών, παρουσίασε το ρόλο που διαδραματίζει η χρήση τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) στην πρόληψη καρδιαγγειακών συμβαμάτων και τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την αντιμετώπιση της στεφανιαίας νόσου και των αρρυθμιών.

Παράλληλα, για πρώτη φορά συμμετείχε σε εγχώριο συνέδριο ο πρωτοπόρος στον τομέα της ρομποτικής επεμβατικής ηλεκτροφυσιολογίας και πρόεδρος της Βρετανικής Καρδιολογικής Εταιρείας καρδιολογίας, Professor G. André Ng, ο οποίος ανέλυσε τις τελευταίες εξελίξεις στην αντιμετώπιση της κολπικής μαρμαρυγής.

Η ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ, μέσω των έξι ιατρών της που συμμετείχαν στο Συνέδριο, ανέδειξε τον κομβικό ρόλο της στον χώρο της Υγείας και της Ιατρικής Έρευνας στην Ελλάδα. Με έμφαση στην καινοτομία και την παροχή υψηλού επιπέδου ιατρικών υπηρεσιών, η ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ συνεχίζει να επενδύει στη συνεχή εκπαίδευση και κατάρτιση του ιατρικού προσωπικού της, προσφέροντας τις πιο σύγχρονες και αποτελεσματικές θεραπείες στους ασθενείς της.

Στο Συνέδριο έλαβαν μέρος και οι ιατροί ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ, Ειρήνη Μαστοράκου (Συντονίστρια Καρδιαγγειακής Αξονικής Απεικόνισης Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ) και Κωνσταντίνος Μπράτης (Καρδιολόγος, Υπεύθυνος Καρδιαγγειακής Μαγνητικής Απεικόνισης Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ), οι οποίοι παρουσίασαν τις σύγχρονες προσεγγίσεις στις διαγνωστικές μεθόδους των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Λίγες μέρες νωρίτερα, στην  ημερίδα που διεξήχθη στις 27 Απριλίου, παρουσιάστηκε το Σύγχρονο Καρδιολογικό Κέντρο της ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗΣ Αθηνών, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στη διάγνωση καρδιαγγειακών παθήσεων. Με εξειδικευμένους ομιλητές -όπως οι ιατροί Ι. Ταγκούλης, Δ. Αυζώτης, Β. Κολοβός, Ν. Καραμιχαλάκης, Δ. Μπράμος, Ε. Μαστοράκου, Κ. Μπράτης και Δ. Δρούγκας-, εξερευνήθηκαν οι πιο σύγχρονες τάσεις και τεχνολογίες στην καρδιολογία.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αλήθειες και ψέματα για την αφυδάτωση
20 χρόνια κλινική Πλαστικής Χειρουργικής ΑΠΘ στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου
Υπάρχει διατροφή για τη νόσο Αλτσχάιμερ;