Το μήνυμα της σημασίας της άθλησης για την υγεία των πολιτών, έστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, σε έναν ξεχωριστό ποδοσφαιρικό αγώνα που διοργανώθηκε μεταξύ της νεοσύστατης ομάδας Ιατρών-Ποδοσφαιριστών και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών Ποδοσφαιριστριών (Π.Σ.Α.Π.Π.).

Ο αγώνας, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την ίδρυση και λειτουργία του Ι.Σ.Α. πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024, στο γήπεδο Ριζούπολης.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, αφού ευχαρίστησε θερμά τους συμμετέχοντες, αναφέρθηκε στη νεοσύστατη ποδοσφαιρική ομάδα του ΙΣΑ και στις δράσεις του Συλλόγου, για την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των πολιτών.

«Η τακτική άσκηση έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στη μακροζωία και προάγει την ψυχική και σωματική υγεία. Στη σημερινή εκδήλωση ενώθηκε η επιστημονική κοινότητα, με τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές που έκαναν τη χώρα μας περήφανη με τις επιτυχίες τους και όλοι μαζί στέλνουμε το μήνυμα της υγείας και της άθλησης», τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ.

Η διοργάνωση του αγώνα έγινε με τη συνεργασία του Προέδρου της Ελληνικής Αθλητιατρικής εταιρείας κ. Ξενοφώντα Ρούσση και του διεθνή τερματοφύλακα και νυν Περιφερειακού Συμβούλου Αττικής κ. Νίκου Σαργκάνη.

Στο τέλος της διοργάνωσης απονεμήθηκαν βραβεία και μοιράστηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες αναμνηστικά μετάλλια.

Ειδικότερα, απονεμήθηκαν βραβεία στους κάτωθι :

  • Στον μακροβιότερο Πρόεδρο Ι.Σ.Α. κ. Γ. Πατούλη
  • Στην Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου του 2004, Πρωταθλήτρια Ευρώπης
  • Στον ΠΣΑΠΠ
  • Στον επίτιμο Πρόεδρο του ΠΣΑΠΠ κ. Αντώνη Αντωνιάδη
  • Στον διεθνή τερματοφύλακα κ. Νίκο Σαργκάνη
  • Στον ιατρό συγγραφέα-ποδοσφαιριστή κ. Ξεν.Ρούσση
  • Στον ποδοσφαιριστή- ιατρό κ. Παντελή (Λάκη) Νικολάου
  • Στον ποδοσφαιριστή ιατρό κ. Φραγκίσκο Σούρπη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Νερό με σπόρους chia: Μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε κιλά;
‘Αδ. Γεωργιάδης: Το ιδιωτικό έργο των γιατρών του ΕΣΥ καθιστά τη θέση τους πιο ελκυστική
Γιατροί ΕΣΥ: Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ που καθορίζει τους όρους άσκησης ιδιωτικού έργου