Όλοι προσπαθούμε να τρώμε πιο υγιεινά, να φροντίζουμε τον εαυτό μας και να δοκιμάζουμε νέες διατροφικές τάσεις. Κάποιες φορές όμως, μπορεί να το παρακάνουμε ή να πιστέψουμε ορισμένους μύθους. Πάμε να δούμε μερικά κοινά λάθη που μπορούμε εύκολα να αποφύγουμε.

Τα άγρια μανιτάρια δεν είναι καλή ιδέα

Τα μανιτάρια είναι θρεπτικά και νόστιμα, αλλά το να μαζεύουμε τα δικά μας χωρίς εμπειρία μπορεί να είναι επικίνδυνο. Υπάρχουν πολλά είδη που μοιάζουν σαν αυτά που τρώγονται, αλλά μπορεί να μην είναι κατάλληλα. Ας προτιμήσουμε εκείνα του σούπερ μάρκετ για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

Γκρέιπφρουτ και φάρμακα

Το γκρέιπφρουτ είναι πολύτιμος σύμμαχος για την υγεία μας, αλλά μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που απορροφάται κάποιο φάρμακο από το σώμα μας. Αν παίρνετε φαρμακευτική αγωγή, είναι καλό να ρωτήσετε τον γιατρό σας πριν το εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή.

Το πολύ σπανάκι δεν είναι πάντα καλή ιδέα

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα, αλλά αν έχουμε προδιάθεση για πέτρες στα νεφρά, καλό είναι να μην το παρακάνουμε. Το σπανάκι, για παράδειγμα, περιέχει οξαλικά που μπορεί να επιβαρύνουν την κατάσταση

Δεν είναι όλα τα ψάρια το ίδιο

Τα ψάρια είναι θρεπτικά, αλλά μερικά είδη περιέχουν πολύ υδράργυρο, κάτι που καλό είναι να αποφεύγουμε. Ας προτιμήσουμε επιλογές όπως τόνο σε νερό, γαρίδες ή σολομό, και ας περιορίσουμε τα ψάρια όπως ο ξιφίας.

Το λάδι καρύδας είναι καλό για το δέρμα και τα μαλλιά

Έγινε μόδα, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχετε διατροφικά οφέλη από την κατανάλωσή του. Περιέχει τεράστιες ποσότητες κορεσμένων λιπαρών.Την ίδια στιγμή, είναι εξαιρετικό αν το χρησιμοποιήσετε στο δέρμα και στα μαλλιά σας για ενυδάτωση.

Ελαιόλαδο με μέτρο

Είναι εξαιρετικό, ειδικά για την καρδιά. Αλλά είναι καλύτερα να το καταναλώνουμε ωμό, και να μην ξεχνάμε ότι είναι επίσης γεμάτο θερμίδες. Αν δεν προσέξουμε πόσο χρησιμοποιούμε στη μαγειρική μας, μπορεί να πάρουμε βάρος χωρίς να το καταλάβουμε. Μια-δυο κουταλιές την ημέρα είναι καλή ποσότητα, χωρίς να το παρακάνουμε.

Προσοχή στα στρυχνοειδή λαχανικά

Ντομάτες, μελιτζάνες και πιπεριές έχουν κατηγορηθεί ότι προκαλούν πόνο σε κάποιους ανθρώπους, χωρίς να υπάρχει ξεκάθαρη απόδειξη. Αν νιώθουμε ενοχλήσεις, μπορούμε να τις μειώσουμε και να δούμε αν αλλάζει κάτι.

Υπερβολή με τη σοκολάτα

Μας ανεβάζει, έχει αντιοξειδωτικά, αλλά μπορεί εύκολα να ξεφύγουμε. Καλύτερα να επιλέγουμε μικρή ποσότητα σκούρας σοκολάτας με τουλάχιστον 70% κακάο. Ένα κομματάκι την ημέρα είναι αρκετό.

Κόκκινο κρασί με μέτρο

Λίγο κρασί ίσως κάνει καλό στην καρδιά, αλλά δεν είναι για όλους. Αν δεν πίνουμε ήδη, δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσουμε. Αν πίνουμε, ένα μικρό ποτήρι είναι αρκετό για να το απολαύσουμε χωρίς να υπερβάλλουμε.

Πηγές:
Webmd

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Νέα προσέγγιση στην αντιμετώπιση του καρκίνου των ωοθηκών
Ακύρωση συνάντησης μέχρι νεωτέρας
Oι 50 γίγαντες του φαρμάκου