Ψητά ροδάκινα με γιαούρτι, μέλι και μέντα

Υλικά:

4 ροδάκινα κομμένα στη μέση και χωρίς κουκούτσι

½ κ.γ. ελαιόλαδο

120 γρ. στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

2½ κ.γ. μέλι

12 φρέσκα φύλλα μέντας, χοντροκομμένα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ραντίζετε τη σάρκα των ροδάκινων με το ελαιόλαδο και την αλείφετε απαλά με τα δάχτυλα. Ψήνετε τα ροδάκινα με τη σάρκα προς τα κάτω μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα, για περίπου 2 λεπτά.

Αποσύρετε από τη σχάρα και τα τοποθετείτε σε πιατέλα. Ρίχνετε από μια κουταλιά γιαούρτι πάνω σε κάθε μισό ροδάκινο, περιχύνετε με λίγο μέλι και πασπαλίζετε με μέντα. Σερβίρετε.

Γρανίτες με ανανά και σμέουρα

Υλικά:

2 φλιτζάνια φρέσκος ανανάς κομμένος σε κύβους

1 φλιτζάνι σμέουρα πλυμένα

180 ml γάλα καρύδας χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση:

Βάζετε τον ανανά, τα σμέουρα και το γάλα καρύδας στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν λείο μείγμα.

Γεμίζετε χάρτινα ποτηράκια ή καλούπια για γρανίτα κατά τα ¾.

Αν χρησιμοποιείτε ποτηράκια, τα καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και περνάτε από το κέντρο κάθε ποτηριού ένα ξύλινο ξυλάκι. Αν έχετε καλούπια, τοποθετείτε τα καπάκια.

Τα βάζετε στην κατάψυξη για περίπου 5 ώρες.

Μόλις παγώσουν, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ξεφλουδίζετε το ποτηράκι ή αφαιρείτε τη γρανίτα από το καλούπι. Σερβίρετε.

Λεμονάτη σαλάτα με αβοκάντο και γαρίδες

Υλικά:

Για τη σαλάτα:

570 γρ. μικρές γαρίδες μαγειρεμένες

Χυμός από 1 λεμόνι

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 κουταλιές μαγιονέζα

1 κ.σ. + 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon

1 κ.σ. + 1 κ.γ. κάπαρη, ξεπλυμένη και στραγγισμένη

2 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος άνηθος

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα

340 γρ. πράσινα σαλατικά, πλυμένα και στεγνωμένα

2 αβοκάντο, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση

1 κ.σ. + 1 κ.γ. σπόροι κάνναβης

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

½ κεσεδάκι ντοματίνια, κομμένα στη μέση

Για το ντρέσινγκ:

3 κουταλιές ελαιόλαδο

1½ κ.σ. λευκό ξίδι

1 κ.γ. μουστάρδα Dijon

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζετε τις γαρίδες σε μπολ και τις ανακατεύετε με 1 κουταλιά χυμό λεμονιού.

Σε μικρό μπολ ανακατεύετε το κρεμμύδι, τη μαγιονέζα, 4 κουταλάκια χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, την κάπαρη και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνετε.

Στραγγίζετε τις γαρίδες και τις προσθέτετε στο μείγμα μαζί με το σέλερι. Ανακατεύετε απαλά να ενωθούν.

Για το ντρέσινγκ, χτυπάτε σε μπολ το ελαιόλαδο, το ξίδι και τη μουστάρδα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αλατοπιπερώνετε.

Μοιράζετε τα σαλατικά σε τέσσερα πιάτα. Τοποθετείτε από μισό αβοκάντο στο κέντρο κάθε πιάτου και βάζετε από πάνω το ¼ της γαριδοσαλάτας.

Πασπαλίζετε με σπόρους κάνναβης και αν θέλετε, λίγο ακόμα άνηθο. Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ντοματίνια γύρω από τη σαλάτα. Περιχύνετε με το ντρέσινγκ και σερβίρετε.

Σουβλάκια από λαχανικά

Υλικά:

  • Για τα σουβλάκια:

2 μέτρια κολοκυθάκια

2 κόκκινες ή πράσινες πιπεριές, χωρίς σπόρους

2 μέτρια κρεμμύδια

16 ντοματίνια

225 γρ. μανιτάρια

2 καλαμπόκια

Σπρέι μαγειρέματος

  • Για τη σάλτσα:

120 ml βαλσάμικο ξίδι

2 κ.σ. μουστάρδα

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

¼ κ.γ. θυμάρι

Εκτέλεση:

Κόβετε τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και το καλαμπόκι σε μεγάλα κομμάτια κατάλληλα για σούβλα. Περνάτε όλα τα λαχανικά σε καλαμάκια, εναλλάσσοντας τα είδη. Ψεκάζετε τα λαχανικά με σπρέι μαγειρέματος.

Για τη σάλτσα, ανακατεύετε το ξίδι, τη μουστάρδα, το σκόρδο και το θυμάρι.

Ψήνετε τα σουβλάκια σε σχάρα ή γκριλ, γυρίζοντας τακτικά και αλείφοντας με τη σάλτσα μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κουραμπιέδες, μελομακάρονα και μια αίσθηση ανεκπλήρωτου
Το πρώτο και μοναδικό βιο - ομοειδές φάρμακο για την πολλαπλή σκλήρυνση μπαίνει στις ΗΠΑ
Ι. Βαρδακαστάνης: Το αναπηρικό κίνημα συνεχίζει να αγωνίζεται και να διεκδικεί