Καπνοί ξεπήδησαν το απόγευμα από το υπόγειο του νοσοκομείου “Άγιος Ανδρέας” στην Πάτρα. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για φωτιά που έχει ξεσπάσει στο υπόγειο του κτηρίου του νοσοκομείου και επί τόπου έχουν σπεύσει 6 οχήματα με 25 άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Εκκενώνονται προληπτικά οι κλινικές (χειρουργική, ορθοπαιδική, πλαστική χειρουργική μονάδα λοιμώξεων, τμήμα επειγόντων περιστατικών) με 58 ασθενείς που στεγάζονται στο κτίριο του νοσοκομείου “Ο Άγιος Ανδρέας” που έχει εκδηλωθεί η φωτιά. Πριν από λίγο ήχησε μήνυμα του “112” που καλεί τους κατοίκους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν παράθυρα και πόρτες λόγω των πυκνών καπνών.

To Νοσοκομείο δεν εφημερεύει σήμερα.

Άδωνις Γεωργιάδης

«Η φωτιά στο Νοσοκομείο ‘Άγιος Ανδρέας‘ στην Πάτρα είναι υπό έλεγχο», ανέφερε σε ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας ότι «δεν κινδυνεύει κανένας ασθενής».

Αναλυτικά η ανάρτησή του.

«Η φωτιά στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα είναι υπό έλεγχο. Για προληπτικούς λόγους μετακινούμε ασθενείς λόγω του καπνού από το κτίριο αυτό σε άλλους θαλάμους. Δεν κινδυνεύει κανένας ασθενής. Τα αίτια της πυρκαγιάς στο υπόγειο ερευνώνται. Η Γενική Γραμματέας με εντολή μου κατευθύνεται προς τα εκεί τώρα για να βοηθήσει στον συντονισμό των ενεργειών. Παρών είναι από την πρώτη στιγμή και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ».

Πηγές:
ertnews

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ι. Βαρδακαστάνης: Το αναπηρικό κίνημα συνεχίζει να αγωνίζεται και να διεκδικεί
Ενδυνάμωση των ασθενών: Καμπάνια ευαισθητοποίησης για την ενίσχυση υιοθέτησης της περιτοναϊκής κάθαρσης στην Ελλάδα
Ποιες τροφές αυξάνουν την καλή χοληστερόλη