Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι η αυξημένη ζέστη ωθεί τους Αμερικανούς να καταναλώνουν περισσότερα σακχαρούχα ροφήματα και παγωμένα γλυκά, με ορισμένους πιθανούς κινδύνους για την υγεία.

Οι ερευνητές ανέλυσαν αγορές τροφίμων από αμερικανικά νοικοκυριά μεταξύ 2004 και 2019 και τις συνέκριναν με τοπικά στοιχεία για καιρικές συνθήκες.

Για κάθε αύξηση της θερμοκρασίας κατά 1,8 βαθμούς Fahrenheit η κατανάλωση ζάχαρης αυξανόταν κατά  0,7 γρ., ανά άτομο ημερησίως. Τα περισσότερα αφορούσαν τα αναψυκτικά, τους χυμούς και τα παγωμένα γλυκά.

Η μελέτη έδειξε ότι οι μεγαλύτερες αυξήσεις στην κατανάλωση ζάχαρης συνέβησαν σε χαμηλότερου εισοδήματος νοικοκυριά και σε αυτά με χαμηλότερη μόρφωση.

Αυτές οι ομάδες τείνουν να καταναλώνουν περισσότερα σακχαρούχα ροφήματα μερικών επειδή οι γλυκές τροφές και ροφήματα συχνά είναι πιο φτηνές και πιο προσβάσιμες

Οι ερευνητές υπολογίζουν ότι η πρόσληψη πρόσθετων σακχάρων θα μπορούσε να αυξάνεται κατά σχεδόν 3 γρ την ημέρα στις ΗΠΑ έως το 2095 αν συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό η ακραία ζέστη στον πλανήτη.

Πολλή πρόσθετη ζάχαρη αυξάνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας, διαβήτη τύπου 2 και καρδιοπάθειας.

Η Charlotte Kukowski, του University of Cambridge δήλωσε ότι ενδείξεις για το πώς η ακραία ζέστη  αλλάζει τις διατροφικές συνήθειες είναι σχετικά σπάνιες.

Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο Nature Climate Change.

Πηγές:
Nature Climate Change.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Προχωρημένες επαφές για πώληση της Innovis Pharma
Πρώτη προκήρυξη για 53 μόνιμους ψυχιάτρους του Εθνικού Δικτύου Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας (ΕΔΥΨΥ)
Κουραμπιέδες, μελομακάρονα και μια αίσθηση ανεκπλήρωτου