Καταλαβαίνουμε ότι η βρώμη – όσα αμύγδαλα και κράνμπερι κι αν βάλουμε μέσα – ποτέ δεν θα είναι και η πιο γευστκή επιλογή. Καταλαβαίνουμε επίσης ότι πολλοί άνθρωποι δεν αγαπούν τις γλυκές γεύσεις που συνηθίζονται στο πρωινό, και ότι αυτοί οι άνθρωποι σίγουρα δεν μπορούν να τρώνε αυγά για πρωινό κάθε μέρα.

Αυτές είναι λοιπόν μερικές εναλλακτικές ιδέες για πρωινό, με έμφαση στις αλμυρές γεύσεις και με έμπνευση από πιάτα που παραπέμπουν περισσότερο... σε μεσημεριανό. Επειδή, όπως και να το κάνουμε, κάποιοι από εμάς προτιμούν να ξεκινούν την ημέρα τους με ένα κανονικό γεύμα. Εφόσον το σώμα σας δεν παραπονιέται και εφόσον δεν το παρακάνετε με βαριά φαγητά, δεν σας σταματά κάτι από το να απολαμβάνετε κάποια από τα αγαπημένα σας φαγητά σε λιγότερο συμβατική ώρα της ημέρας.

Αλμυρή βρώμη

Ναι, μπορούμε να δοκιμάσουμε και αλμυρές συνταγές με βρώμη. Το αναφέρουμε πρώτο επειδή είπαμε ότι δεν θα ασχοληθούμε πολύ μαζί της, αλλά επίσης επειδή αξίζει τον κόπο να τη δοκιμάσετε με λαχανικά όπως πιπεριές ή σπανάκι και με ένα σπασμένο αυγό από πάνω. Μπορεί να σας αλλάξει εντελώς τον τρόπο που βλέπετε τη βρώμη και να μην ξαναχρειαστείτε κείμενο σαν και αυτό. Πάμε τώρα να δούμε και τις υπόλοιπες επιλογές μας.

Σούπα

Ειδικά για τις πιο κρύες μέρες, το να έχουμε μια έτοιμη σούπα που μπορούμε απλώς να ζεστάνουμε χωρίς κόπο, μπορεί να είναι ό,τι καλύτερο για να ξεκινήσουμε την ημέρα όχι μόνο θρεπτικά και ελαφριά, αλλά και με καλύτερη διάθεση (επειδή, αλήθεια, το να βάζεις ένα μπολ στα μικροκύματα και να ξέρεις πως δεν είναι junk food είναι από μόνο του μια πρωινή νίκη).

Ψητή γλυκοπατάτα

Μία ψητή γλυκοπατάτα με τη φλούδα της αποτελεί ιδανική επιλογή. Οι φυτικές ίνες και οι σύνθετοι υδατάνθρακες προσφέρουν ενέργεια που διαρκεί, ενώ παράλληλα χαρίζει πληθώρα βιταμινών και αντιοξειδωτικών. Μπορούμε να την ψήσουμε από το προηγούμενο βράδυ και το πρωί να τη σερβίρουμε με λαχανικά ή κάποια πρωτεΐνη της επιλογής μας. Επιπλέον, οι μαγειρεμένες πατάτες που τις έχουμε αφήσει να κρυώσουν αποκτούν περισσότερο ανθεκτικό άμυλο, που κάνει την απελευθέρωση ενέργειας να κρατά ακόμα περισσότερο.

Σαλάτα με κινόα

Η κινόα συνήθως ετοιμάζεται γλυκιά για πρωινό, αλλά ως σαλάτα εξακολουθεί να είναι πιο διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα. Δίνει πρωτεΐνες και αμινοξέα που βοηθούν να ξεκινήσουμε την ημέρα γεμάτοι ενέργεια. Μπορούμε να προσθέσουμε σπόρους τσία για περισσότερες φυτικές ίνες και αβοκάντο για υγιεινά λιπαρά που βοηθούν να κρατήσουμε σταθερά τα επίπεδα ενέργειας.

Απομεινάρια από την προηγουμένη

Ειδικά αν πρόκειται για φαγητό που μας αρέσει πολύ. Σκεφτείτε το σαν “πρωινό διακοπών”, που απλώς τρώγατε ό,τι υπήρχε στο πιο κοντινό ταπεράκι για λίγη ενέργεια πριν την παραλία. Με την διαφορά ότι (ελπίζουμε) το ταπεράκι να περιέχει κάτι πολύ υγιεινό.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Προχωρημένες επαφές για πώληση της Innovis Pharma
Πρώτη προκήρυξη για 53 μόνιμους ψυχιάτρους του Εθνικού Δικτύου Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας (ΕΔΥΨΥ)
Κουραμπιέδες, μελομακάρονα και μια αίσθηση ανεκπλήρωτου