Της Αναστασίας Σεφέρη, πλαστικού χειρουργού.

Η γιορτινή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ξυπνάει τη διάθεση και εντείνει την επιθυμία μας για μια ωραία και λαμπερή εμφάνιση.

Θέλουμε να αναδείξουμε τον λαμπερό μας εαυτό και όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που μας κάνουν ξεχωριστές και αν είναι δυνατόν να γίνουμε και να φαινόμαστε νεότερες, μέσα σε μία μέρα!
Υπάρχουν λύσεις που μπορούν να μας προσφέρουν γρήγορα και όμορφα αποτελέσματα.

Θεραπείες προσώπου και λαιμού

Αρχικά μπορεί να γίνει κάποια θεραπεία προσώπου και λαιμού χρησιμοποιώντας maska RF (ραδιοσυχνότητες), συνδυαστικά με Diamond, στοχεύοντας στην ακίνδυνη αφαίρεση των εξωτερικών στοιβάδων της επιδερμίδας, απομακρύνοντας πανάδες, στίγματα, κηλίδες, βελτιώνοντας ουλές, ακμή αλλά και σημάδια γήρανσης. Έτσι ενισχύεται η παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου, χαρίζοντας στο δέρμα πραγματικά λαμπερή και σφριγηλή υφή. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους τύπους δέρματος ακόμη και σε ευαίσθητες επιδερμίδες. Η θεραπεία βελτιώνει άμεσα και ορατά την υφή του δέρματός μας και τα αποτελέσματα διαρκούν.

Πείτε όχι στα πρόσωπα «μάσκες»

Ξεχάστε τα «παγωμένα», «ψεύτικα» πρόσωπα. Τώρα χρήση της Βοτουλινικής τοξίνης προσφέρει το πλέον φυσικό αποτέλεσμα. Το υλικό εισάγεται με πολύ λεπτή βελόνα στην περιοχή του μετώπου, στο πόδι της χήνας, ακόμη και στο λαιμό, με μικρές εγχύσεις σε διαφορετικά σημεία σε συγκεκριμένους μύες. Η δράση του φαρμάκου αρχίζει να γίνεται αισθητή περίπου 4 – 6 ημέρες μετά την ενέσιμη θεραπεία. Το δέρμα δείχνει λείο και πιο νεανικό, η χαλάρωση βελτιώνεται ή και εξαφανίζεται, οι ρυτίδες έκφρασης εξαφανίζονται για αρκετό χρονικό διάστημα, ενώ το πρόσωπό μας διατηρεί την φυσική κινητικότητα του. Στην περιοχή του λαιμού έχουμε διπλό όφελος, αφού η τοξίνη βελτιώνει το περίγραμμα του προσώπου καταπολεμώντας την χαλάρωση και μειώνοντας ορατά τις οριζόντιες γραμμές

Μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία είναι μια θεραπεία η οποία βοηθά σε προβλήματα τα οποία δεν έχουν να κάνουν μόνο με την ηλικία. Εφαρμόζεται και σε νεαρές γυναίκες με προβλήματα αφυδάτωσης, θαμπής όψης, λεπτές ρυτίδες κ.ο.κ. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι πολυβιταμινούχα σκευάσματα, ιχνοστοιχεία και υαλουρονικό οξύ. Η μεσοθεραπεία συμβάλλει στην ανανέωση του φυσικού κολλαγόνου του δέρματος, αποκαθιστά το δομικό υλικό που «υποβαστάζει» το δέρμα και βελτιώνει τις ρυτίδες. Ενυδατώνει και κάνει λεία την επιδερμίδα, προκαλεί αντιγήρανση και κάνει πιο νεανικό το δέρμα μας. Είναι μια ασφαλής μέθοδος, γρήγορη και ανώδυνη. Γίνεται με μικρές βελονίτσες στο πρόσωπο, γύρω από τα μάτια, στον λαιμό, στο ντεκολτέ και στα χέρια.

Υαλουρονικό οξύ

Η τοποθέτηση του υαλουρονικού οξέως επίσης ‘’γεμίζει’’ ρυτίδες, μικρές ή μεγαλύτερες, αποκαθιστά τον χαμένο όγκο και κυρίως βοηθά στην αποκατάσταση του οβάλ του προσώπου μας και μας ξαναδίνει υγιή και φυσική όψη. Με ενεσάκια ειδικά για ψιλή βελόνα γίνεται η έγχυση του υαλουρονικού οξέως όπου δεν υπάρχει πια ή είναι λιγότερο, γεμίζοντας τις ρυτίδες και τα κενά και αναζωογονώντας το δέρμα μας. Η εφαρμογή του γίνεται ατραυματικά και το αποτέλεσμα μιας και μόνης θεραπείας φαίνεται αμέσως και διαρκεί. Έτσι γεμίζουν οι ρινοπαρειακές αύλακες, σχηματίζεται το περίγραμμα του προσώπου, τα ζυγωματικά, οι ρυτίδες μαριονέτας (ρυτίδες θλίψης), οι γωνίες του στόματος και το πηγούνι. Σημαντική είναι επίσης η βοήθειά του στα χείλη για προσθήκη όγκου, περιγράμματος και σχήματος. Τα χείλη μας είναι όμορφο να είναι πλούσια και με καμπύλες. Όταν αδειάζουν ή πέφτουν όλο μας το πρόσωπο φαίνεται άδειο και λυπημένο. Χρειάζεται όμως πάντα ένα μέτρο για ουσιαστικά συμμετρικό αποτέλεσμα χωρίς υπερβολές και παραμορφώσεις.

Με εφαρμογή υαλουρονικού οξέως, έστω και μικρή, εκεί όπου χρειάζεται, πραγματικά βελτιώνει την περιοχή και προσφέρει φυσικό, ασφαλές και μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας, υπάρχουν διαφορετικά υλικά για τα διάφορα είδη των ρυτίδων. Μια εφαρμογή του ενέσιμου υαλουρονικού οξέως για την περιοχή των ματιών βελτιώνει την κουρασμένη όψη, ενώ παράλληλα μειώνει μαύρους κύκλους και σακούλες. Είναι ασφαλής μέθοδος, ειδικά σχεδιασμένη για το λεπτό δέρμα της ευαίσθητης αυτής περιοχής. Το υαλουρονικό ως υδρόφιλο υλικό διαρκεί αρκετό χρονικό διάστημα χαρίζοντας ζωντάνια στο βλέμμα μας.

Έχοντας λοιπόν στην διάθεσή μας τόσες μεθόδους, υλικά νέα και ασφαλή, μπορούμε ανώδυνα και γρήγορα να κάνουμε με την βοήθεια του πλαστικού χειρουργού μας μικρά και μεγαλύτερα «θαύματα» στην εμφάνισή μας. Ένα δώρο στον εαυτό μας για να είμαστε αλλά και να φαινόμαστε πιο λαμπερές, υγιείς και όμορφες σε αυτές τις γιορτές.
Μπορούμε να κάνουμε μία ή και περισσότερες εφαρμογές, μόνες ή συνδυαστικές αφού ακολουθήσουμε την γνώμη του ειδικού.

 

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας