Η απώλεια των κιλών της εγκυμοσύνης μπορεί να βρίσκεται συνέχεια στο μυαλό σας, αν είστε νέα μητέρα.

Ωστόσο, υπάρχει κάτι ακόμα πιο σημαντικό για τον οργανισμό σας μετά τον ερχομό του παιδιού. Η κατανάλωση τροφών που σας δίνουν την ενέργεια για να γίνετε η καλύτερη μητέρα που μπορείτε.

Η συχνή κατανάλωση υγιεινών τροφών κατά τη διάρκεια της ημέρας θα μεγιστοποιήσει τη χαμηλή ενέργεια που πιθανώς έχετε ως νέα μητέρα.
Αν θηλάζετε, η ποιότητα του γάλατός σας μένει περίπου ίδια, άσχετα από τι επιλέγετε να καταναλώνετε.

Όταν δεν λαμβάνετε τις αναγκαίες ουσίες από τη διατροφή σας ο οργανισμός σας θα τις λάβει από τα αποθέματα.
Επομένως, σιγουρευτείτε ότι λαμβάνετε όλες τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεστε εσείς και το μωρό σας. Θα ωφελήσει και τους δυο.
Προσπαθήστε να κάνετε τις συγκεκριμένες υγιεινές τροφές τακτικό μέρος της διατροφής σας.

Σολομός

Δεν υπάρχει η τέλεια τροφή. Ωστόσο, ο σολομός είναι αρκετά κοντά σε αυτήν όσον αφορά τη διατροφική ισχύ για τις νέες μητέρες.
Ο σολομός, όπως και τα άλλα λιπαρά ψάρια, περιέχει ένα είδος λιπαρών που ονομάζεται DHA. Το DHA είναι αναγκαίο για την ανάπτυξη του νευρικού συστήματος του παιδιού. ‘Ολο το μητρικό γάλα περιέχει DHA, αλλά τα επίπεδά του είναι υψηλότερα στο γάλα γυναικών που λαμβάνουν περισσότερο DHA από τη διατροφή τους.

Tο DHA στο σολομό μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει τη διάθεσή σας. Ερευνητές υποδεικνύουν ότι μπορεί ενδεχομένως να παίζει ρόλο στην επιλόχειο κατάθλιψη.

Προσοχή: Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, συνιστά γυναίκες που θηλάζουν, έγκυες και γυναίκες που ενδεχομένως κυοφορούν να περιορίσουν την ποσότητα σολομού που καταναλώνουν.
Οι οδηγίες συνιστούν κατά μέσον όρο 340 γραμμάρια (ισοδύναμο με 2 μερίδες την εβδομάδα), ώστε να περιοριστεί η ποσότητα του υδραργύρου στο οποίο εκτέθηκε το παιδί σας.
Το επίπεδο υδραργύρου στο σολομό θεωρείται χαμηλό. ‘Αλλα ψάρια, όπως το σκουμπρί, περιέχουν υψηλή ποσότητα υδραργύρου και θα πρέπει να αποφεύγονται.
Τα 340 γραμμάρια είναι μέσος όρος. Η κατανάλωση περισσότερων γραμμαρίων σε μια εβδομάδα δεν θα σας βλάψει, αρκεί να φάτε λιγότερο την επόμενη εβδομάδα.

Γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά

Είτε προτιμάτε γιαούρτι είτε τυρί, τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι σημαντικό μέρος του υγιούς θηλασμού. Το γάλα παρέχει ώθηση από τη βιταμίνη D, που ισχυροποιεί τα οστά. Εκτός του ότι παρέχουν πρωτεΐνες και βιταμίνες Β, τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι μια από τις καλύτερες πηγές ασβεστίου. Αν θηλάζετε, το γάλα σας φορτώνεται με ασβέστιο για να βοηθήσει στην ανάπτυξη των οστών του μωρού, επομένως είναι σημαντικό για σας να καταναλώνετε αρκετό για να καλύπτετε τις ανάγκες σας. Προσπαθήστε να περιλαμβάνετε τουλάχιστον 3 φλιτζάνια γαλακτοκομικών καθημερινά στη διατροφή σας.

‘Απαχο βόειο κρέας

Ενισχύστε την ενέργειά σας ως νέα μητέρα με τροφές πλούσιες σε σίδηρο, όπως το άπαχο βόειο κρέας. Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να σας ‘’κλέψει’’ την ενέργεια καθιστώντας πιο δύσκολο για εσάς να ακολουθήσετε το νέο πρόγραμμα ως μητέρα νεογέννητου.
Μητέρες που θηλάζουν πρέπει να τρώνε επιπλέον πρωτεΐνες και βιταμίνη Β12. Το άπαχο βόειο είναι πολύ καλή πηγή και για τα δυο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο