Για όσους ενδιαφέρονται για τη φυσική τους κατάσταση υπάρχει μια λεπτή γραμμή όσον αφορά την κινητοποίηση και την επιτυχία σε σχέση με την αποτυχία. Το να μην πάτε μια φορά στο γυμναστήριο μπορεί εύκολα να σας οδηγήσει πάλι….στον καναπέ, αντί να τρέξετε, να κολυμπήσετε ή να κάνετε κάποια άλλη δραστηριότητα που θα ωφελήσει το σώμα σας.

Μερικές συμβουλές που θα διατηρήσουν το ενδιαφέρον σας για την άσκηση είναι οι παρακάτω:

Βάλτε συγκεκριμένους στόχους για τη φυσική σας κατάσταση

Όσο πιο συγκεκριμένοι είστε, τόσο το καλύτερο. Για παράδειγμα, ο στόχος να λάβετε μέρος σε αγώνα κολύμβησης ή τρεξίματος ή το να χάσετε πέντε εκατοστά από τη μέση σας είναι προτιμότερος από το να λέτε γενικά ότι θέλετε να έχετε καλή φυσική κατάσταση.

Είναι πιο πιθανό να πετύχετε το στόχο σας αν είναι συγκεκριμένος.. Να έχετε ρεαλιστικούς στόχους αλλά ταυτόχρονα να είναι αρκετά δύσκολοι ώστε να αποτελούν πραγματική πρόκληση. Πρέπει να βρείτε τη χρυσή τομή. Ένας μη ρεαλιστικός στόχος θα σας αποθαρρύνει, αλλά και ένας πολύ εύκολος στόχος θα σας κάνει να βαρεθείτε.

Φτιάξτε ένα πλάνο εκγύμνασης

Αυτό θα σας δώσει ένα καθημερινό στόχο, ακόμα και αν μερικές φορές σας λέει να αναπαυτείτε. Μπορείτε να βρείτε ένα από κάποιον προσωπικό γυμναστή ή να το κατεβάσετε από το διαδίκτυο. Ένα έτοιμο πρόγραμμα θα ενισχύσει την κινητοποίησή σας και θα αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχίας..

Προσοχή στην υπερβολή

Η υπερβολική γυμναστική πιθανόν θα σας φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα της κινητοποίησης.. Μην αυξάνετε τη διάρκεια ή την ένταση του προγράμματος γυμναστικής πολύ γρήγορα, γιατί σύντομα θα χάσετε το ενδιαφέρον σας, ενώ καραδοκεί και ο κίνδυνος των τραυματισμών.

Αυτό αποτελεί ακόμα έναν λόγο για τον οποίο καλό θα είναι να έχετε ένα έτοιμο πλάνο εκγύμνασης..

Εμπνευστείτε

Βρείτε αυτό που σας παρακινεί αρκετά και ακολουθείστε το. Μπορεί να είναι φωτογραφίες από γνωστούς αθλητές ή μοντέλα-ανάλογα με το τι έχει αποτέλεσμα στον κάθε άνθρωπο. Τοποθετήστε τις φωτογραφίες αυτές σε μέρος που βλέπετε καθημερινά.

Καταγράψτε την πρόοδό σας

Το να κρατάτε ημερολόγιο των επισκέψεών σας στο γυμναστήριο, ή στην πισίνα ή στο στάδιο θα κρατήσει τη σκέψη σας εστιασμένη σε αυτό και θα σας επιτρέψει να ελέγξετε με ακρίβεια την πρόοδό σας.. Πολλοί άνθρωποι διαβάζουν τακτικά το ημερολόγιο για να παρακινηθούν για τη συνέχιση της προσπάθειας στο μέλλον.

Συνδυάστε τρόπους εκγύμνασης

Δεν υπάρχει πιθανόν τίποτα καλύτερο για να σας κρατήσει το ενδιαφέρον, από το να προσθέσετε ποικιλία στο πρόγραμμα εκγύμνασης. Εξετάστε τι άλλο θα μπορούσατε να κάνετε, όπως τρέξιμο, περπάτημα, ποδήλατο, κωπηλασία ή κολύμβηση και προσθέστε το στο πρόγραμμά σας ώστε να βελτιώσετε την ευλυγισία, τη δύναμη και τη γενική σας κατάσταση.

Πηγαίνετε για ψώνια

Το γυμναστήριο μπορεί να οδηγήσει σε έναν…καινούργιο εαυτό και σε βελτίωση της κινητοποίησης και της απόδοσης. Πηγαίνετε στο μαγαζί με τα αθλητικά για να βρείτε τι καινούργιο…κυκλοφορεί στην αγορά. Ένα καινούργιο ζευγάρι αθλητικά παπούτσια ή ένα σορτσάκι θα σας εμπνεύσει να συνεχίσετε την προσπάθεια.

Όσο πιο καλά φαίνεστε τόσο πιό καλά θα νιώθετε και πιθανόν θα παραμείνετε εστιασμένος στο γυμναστήριο.

Περπατάτε όσο μπορείτε

Οι τρέχουσες συστάσεις είναι ότι χρειάζονται 10.000 βήματα την ημέρα για να έχει κάποιος καλή υγεία. Προσπαθήστε να περπατάτε όποτε μπορείτε.

Συναντήστε φίλους

Μετά από μια ώρα στο γυμναστήριο, επιβραβεύστε τον εαυτό σας με ένα ποτό ή με το να συναντηθείτε με φίλους για φαγητό. Είναι κάτι που το αξίζετε!

Ονειρευτείτε την επιτυχία σας

Αν σκεφτείτε τον εαυτό σας να πετυχαίνει το στόχο του και αυτό που σημαίνει η επιτυχία, αυτές οι εικόνες θα σας βοηθήσουν να ενεργοποιηθείτε για να το κάνετε πραγματικότητα. ‘Ονειρευτείτε’ τον εαυτό σας να αισθάνεται υπέροχα καθώς θα κατακτά το στόχο του γυμνασμένου σώματος..

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα