Περισσότεροι από τους μισούς σεξουαλικά ενεργούς ανθρώπους θα μολυνθούν με τον ιό HPV κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Ο οργανισμός των περισσότερων ανθρώπων απαλλάσσεται μόνος του από τον ιό αλλά σε όσους δεν απαλλάσσονται μπορεί να υπάρχει σχέση μεταξύ του επίμονου HPV και της κατανάλωσης αλκοόλ.

Σύμφωνα με νέα έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘’Epidemiology & Infection’’, η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί ενδεχομένως να αυξήσει τον κίνδυνο επίμονου HPV στις γυναίκες.

‘Εχοντας εξετάσει περισσότερες από 9.000 γυναίκες για ύπαρξη HPV και έχοντας ρωτήσει για τις συνήθειές τους σχετικά με το ποτό, επιστήμονες του National Cancer Center, στην Κορέα, ανακάλυψαν ότι όσες έπιναν είχαν σχεδόν τριπλάσιες πιθανότητες σε σχέση με όσες δεν έπιναν να βρεθούν θετικές στον ιό HPV και γυναίκες που έπιναν για 5 τουλάχιστον χρόνια είχαν υπερδιπλάσιο κίνδυνο επίμονου HPV σε σχέση με όσες άρχισαν να πίνουν λιγότερο από 5 χρόνια νωρίτερα.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι η πιθανότητα να έχει κάποια HPV αύξανε ανάλογα με τον αριθμό των ποτών που έπινε κάθε φορά.
Οι ερευνητές αναφέρουν 2 συμπεράσματα. Πρώτα, ότι η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί ενδεχομένως να προκαλέσει έλλειψη φολικού οξέος που δυνητικά μπορεί να αλλάξει το DNA, γνωστό πρόδρομο του καρκίνου.

Επίσης, σημειώνουν ότι σχεδόν το 10% των συμμετεχόντων που έπιναν, στην έρευνα, ήταν καπνίστριες και ο καπνός μπορεί ενδεχομένως να καταστείλει το ανοσοποιητικό σύστημα, καθιστώντας δυσκολότερο για τον οργανισμό να καταπολεμήσει τον ιό HPV.

 

Πηγές:
‘’Epidemiology & Infection’’.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς ο διαβήτης κύησης επηρεάζει τα νεογνά
Όχι από τον γερμανό υπουργό Υγείας στην απαγόρευση των τσιγάρων
Ποιες ιατρικές ειδικότητες μπορούν να κάνουν επεμβάσεις αποκατάστασης μαστού [εγκύκλιος]