Η κατανάλωση γάλακτος το πρωί μπορεί ενδεχομένως να μειώσει τα επίπεδα γλυκόζης κατά τη διάρκεια της ημέρας- κάτι που θα μπορούσε να ωφελήσει ανθρώπους με διαβήτη τύπου 2, αναφέρει νέα έρευνα.

Σύμφωνα με την έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Dairy Science, η κατανάλωση ροφήματος με βάση το γάλα, υψηλού σε πρωτεΐνες, στο πρωινό, μπορεί επίσης ενδεχομένως να μειώσει τον κίνδυνο παχυσαρκίας, περιορίζοντας την όρεξη την ώρα του μεσημεριανού γεύματος.

Ο Dr Douglas Goff, του University of Guelph, δήλωσε ότι τα ευρήματα θα μπορούσαν να είναι κλειδί στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας ανόδου των μεταβολικών νόσων μέσω της διατροφής.

Οι ερευνητές εξέτασαν την επίδραση γάλακτος υψηλής πρωτεΐνης στο πρωινό, με δημητριακά υψηλά σε υδατάνθρακες.

Εξέτασαν πώς αυτό επηρέαζε τα επίπεδα γλυκόζης των συμμετεχόντων, το αίσθημα κορεσμού και την ποσότητα τροφής που κατανάλωναν αργότερα μέσα στην ημέρα.

Ανακάλυψαν ότι χάρις στις πρωτεΐνες τυρόγαλου και καζείνης, η κατανάλωση του γάλακτος απελευθερώνει γαστρικές ορμόνες που επιβραδύνουν την πέψη και αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού.

Ο Goff δήλωσε ότι η νέα έρευνα επιβεβαιώνει τη σημασία του γάλακτος στο πρωινό, για τη συμβολή του στην πιο αργή πέψη υδατανθράκων και στη μείωση των επιπέδων σακχάρου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Κουκουράκης: Έρχονται ριζικές αλλαγές στην αντιμετώπιση του καρκίνου
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management