Περισσότερες ώρες εργασίας σε εβδομαδιαία βάση θέτουν τις γυναίκες σε υψηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης έναντι των αντρών, αναφέρει νέα έρευνα.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι γυναίκες που εργάζονταν περισσότερο από 55 ώρες την εβδομάδα ήταν πιο πιθανό να εμφανίζουν συμπτώματα κατάθλιψης σε σχέση με γυναίκες που εργάζονταν 35 -40 ώρες.

Άντρες που εργάζονταν πολλές ώρες δεν είχαν αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης, αν και ήταν περισσότερο ευάλωτοι σε προβλήματα αν εργάζονταν τα Σαββατοκύριακα.

Οι ερευνητές αξιολόγησαν στοιχεία 23.000 ενηλίκων και ανακάλυψαν ότι γυναίκες που εργάζονταν 55 τουλάχιστον ώρες την εβδομάδα είχαν 7.3% περισσότερες πιθανότητες να έχουν συμπτώματα κατάθλιψης από γυναίκες που εργάζονταν 35-40 ώρες την εβδομάδα.

Σε σύγκριση με τους άντρες, οι γυναίκες είχαν επίσης μεγαλύτερο κίνδυνο για χαμηλή διάθεση συνδεόμενη με εργασία το Σαββατοκύριακο, στο 4.6% έναντι 3.4%.

Οι πολλές ώρες εργασία μπορούν να είναι σύμπτωμα ανασφάλειας και μη ρεαλιστικών προσδοκιών στην εργασία, που είναι γνωστοί παράγοντες κινδύνου φτωχής ψυχικής υγείας.

Η Weston δήλωσε ότι τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη γυναίκες που εργάζονται πολλές ώρες να έχουν στήριξη στον εργασιακό χώρο.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Journal of Epidemiology & Community Health.

 

Πηγές:
Journal of Epidemiology & Community Health.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ECDC: Κρούσματα λιστερίωσης απο καπνιστό σολομό σε τρεις χώρες
Οπιοειδή στην εγκυμοσύνη: Καμία σύνδεση με ψυχιατρικές επιπτώσεις στα παιδιά [μελέτη]
Οι νικητές των Αριστείων Φαρμακευτικής Αγοράς 2024