Άνθρωποι που κουράζονται εύκολα από πολύ ελαφρά άσκηση θα μπορούσαν να έχουν περισσότερο κίνδυνο για καρδιοπάθεια σε σχέση με άλλους που δεν έχουν το ίδιο επίπεδο κούρασης, αναφέρει πρόσφατη έρευνα.

Το να βρει κάποιος την ελαφρά σωματική άσκηση εξαντλητική μπορεί ενδεχομένως να είναι σημάδι μελλοντικής καρδιοπάθειας, αναφέρει νέα έρευνα.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο  Journal of the American Heart Association, εξέτασε 625 ανθρώπους μέσης ηλικίας 68 ετών.

Ανακάλυψε ότι όσοι κουράζονταν εύκολα είχαν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου.

Πρώτα, οι ερευνητές υπολόγισαν τον δεκαετή κίνδυνο καθενός για καρδιοπάθεια ή εγκεφαλικό χρησιμοποιώντας 2 διαφορετικούς τύπους.

Στη συνέχεια, 4,5 χρόνια αργότερα αξιολογήσαν τον κάθε συμμετέχοντα με τεστ που αποτελείτο από –πολύ ελαφρύ περίπατο’’. Ο καθένας έπρεπε να περπατήσει 5 λεπτά σε διάδρομο με ρυθμό 1,5 μιλίων την ώρα. Η άσκηση είχε σκοπό την εξέταση της κούρασης.

Μετά τη μελέτη των στοιχείων, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όσοι είχαν υψηλότερο σκορ καρδιαγγειακού κινδύνου από παλαιότερα ήταν πιο πιθανό να αναφέρουν ότι η απλή σωματική εργασία ήταν εξαντλητική.

Ακόμα και αν κάποιος έχει εξάντληση επειδή βρίσκεται ένα νεογέννητο στο σπίτι του, αυτό θα μπορούσε να θεωρείται πολύ εύκολο καθήκον.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα