Άνθρωποι με απώλεια όρασης και ακοής μαζί, έχουν σχεδόν τετραπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη και περισσότερες από τριπλάσιες να εμφανίσουν χρόνιο άγχος, αναφέρει νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Frontiers in Psychology και πραγματοποιήθηκε από το Anglia Ruskin University (ARU).

Ερευνητές ανέλυσαν έρευνα για την υγεία 23.089 ενηλίκων στην Ισπανία και ανακάλυψαν ότι ενώ άνθρωποι με απώλεια όρασης ή ακοής ήταν πιο πιθανό να αναφέρουν κατάθλιψη σε σχέση με όσους δεν είχαν απώλεια ο κίνδυνος αυξανόταν 3.85 φορές περισσότερο όταν οι συμμετέχοντες είχαν προβλήματα και με τις 2 αισθήσεις.

Πρόκειται για την πρώτη έρευνα που εστιάζει στον κίνδυνο κατάθλιψης σε ανθρώπους με συνδυασμό απώλειας όρασης και ακοής.

Η Καθηγήτρια Shahina Pardhan, δήλωσε ότι δυσκολίες στην όραση και την ακοή επηρεάζουν πολλές πλευρές της καθημερινής ζωής. Μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητα εργασίας, αλληλεπίδρασης και τη σωματική δραστηριότητα-που είναι σημαντικά για την ευεξία. Η έρευνα ανακάλυψε σημαντικά αυξημένο κίνδυνο για προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως κατάθλιψη και χρόνιο άγχος σε ανθρώπους με απώλεια και ακοής και όρασης. Ο ερευνητής Dr. Guillermo López-Sánchez, πρόσθεσε ότι τα ευρήματα δείχνουν τη σημασία της κατάλληλης αγωγής για απώλεια αισθήσεων, καθώς και της έγκαιρης παρέμβασης για προβλήματα ψυχικής υγείας.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γερμανία: Σύσταση για εξαίρεση από την τιμωρία που αφορά πρόωρη διακοπή εγκυμοσύνης
Σωματείο εργαζομένων ΕΟΔΥ: Να μη γίνουν απολύσεις εργαζομένων με "μπλοκάκι"
Με μετακίνηση ορθοπαιδικού επιχειρείται να καλυφθούν οι ανάγκες του νοσοκομείου Σπάρτης