Η πλατφόρμα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός μιλώντας από το βήμα της Βουλής είναι online, προς το παρόν σε beta version, δοκιμαστική δηλαδή λειτουργία.

Η σελίδα, που σχεδιάστηκε για τη στήριξη των θυμάτων κακοποίησης, με κεντρικό μήνυμα «Μαζί σπάμε τη σιωπή» περιέχει προς το παρόν τα πενταψήφια νούμερα που μπορούμε όλοι να καλούμε για συμβουλευτική, ψυχολογική στήριξη και καταγγελίες (τηλεφωνική γραμμή sos για τη βία κατά των γυναικών, γραμμή sos για παιδιά, εφήβους και γονείς, δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και σώμα επιθεώρησης εργασίας) καθώς και χρήσιμους συνδέσμους σε σχετικές ιστοσελίδες.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, σε δεύτερο χρόνο στη σελίδα θα μπορούν να υποβάλλονται και online καταγγελίες μέσω chat.

«Εάν έχεις υποστεί σεξουαλική ή εξουσιαστική βία Στη δουλειά. Στον αθλητισμό. Στον πολιτισμό. Στην εκπαίδευση. Στο οικογενειακό περιβάλλον. ΜΑΖΙ ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ. Η σιωπή προστατεύει τους θύτες. Δεν είσαι μόνη. Δεν είσαι μόνος. Είμαστε όλοι δίπλα σου» διαβάζουμε στην αρχική σελίδα του metoogreece.gr, στο οποίο σύντομα θα υπάρχουν ανακοινώσεις για πρωτοβουλίες που σκοπό έχουν να βοηθήσουν τον καθένα και την καθεμία να αντιδράσει σε κάθε μορφή παρενόχλησης και κακοποίησης.

Πηγές:
in2life.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Υπουργείο Υγείας: Ποιες ιατρικές ειδικότητες χορηγούν υαλουρονικό οξύ και botox [εγκύκλιος]
Γιατί ανεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη παράγοντες του υπουργείου Υγείας
Ανοσοθεραπεία μετά τη νεφρεκτομή αυξάνει την επιβίωση σε ασθενείς με καρκίνο νεφρού