Toυ Δημήτρη Καραγιώργου

Τις προτεραιότητες που πρέπει να έχουν οι διοικητές των Διοικήσεων Υγειονομικών Περιφερειών (ΔΥΠΕ) κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, προσδιόρισε ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε τις τελευταίες μέρες τρεις διαδοχικές συναντήσεις με τους διοικητές. Οι συναντήσεις έγιναν στο πλαίσιο της χάραξης ενιαίας στρατηγικής στον τομέα της Υγείας και της άμεσης ενημέρωσης του Υπουργείου για τα τρέχοντα θέματα των υγειονομικών σχηματισμών, την εντατικοποίηση των καθημερινών δράσεων και την αντιμετώπιση τυχόν αναγκών που θα προκύψουν τη θερινή περίοδο, με πρώτη το θέμα των αυξημένων θερμοκρασιών.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε στους διοικητές, ότι από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του, έδωσε σαφείς οδηγίες για την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων και την άμεση εξυπηρέτηση των Ελλήνων πολιτών.

‘Το νοικοκύρεμα του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για τη Νέα Διακυβέρνηση’, δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος, τονίζοντας ότι η έννοια του νοικοκυρέματος περιλαμβάνει:

Την καταπολέμηση της αδιαφάνειας, την εξοικονόμηση πόρων, την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού, τον εκσυγχρονισμό των εργασιακών σχέσεων, την εφαρμογή σύγχρονων διοικητικών πρακτικών και την αναβάθμιση των υλικών και τεχνολογικών υποδομών.

Τα επιμέρους θέματα, τα οποία τέθηκαν υπόψη των διοικητών, ήταν τα εξής:

Διαρκής έλεγχος των οικονομικών των νοσοκομείων, αναβάθμιση της καθημερινής λειτουργίας των Μονάδων του ΕΣΥ, ευπρεπισμός των χώρων του νοσοκομείου, διευκόλυνση της πρόσβασης των πολιτών στους χώρους του νοσοκομείου, επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση του προσωπικού.

Έγινε επίσης ειδική παρουσίαση για τα οικονομικά της Υγείας, ενόψει του νέου Νόμου για τις προμήθειες, το οποίο δημοσιεύτηκε σήμερα την Εφημερίδα της Κυβερνήσεων και για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, ο οποίος κατατίθεται στη Βουλή αρχές Ιουλίου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσες θερμίδες καίμε κατά μέσο όρο σε μία ημέρα
Επαγγελματική απογοήτευση για 7 στους 10 φαρμακοποιούς - Τι δείχνει ελληνική μελέτη
Κοινωνική Φαρμακολογία: Γιατί και πώς τα φάρμακα πρέπει να "ακουμπούν" στην κοινωνία