Ο Σύλλογος για το Παιδί και την Οικογένεια 'Ηλιαχτίδα' καλωσορίζει και πάλι κοντά του τον μικρό Κωνσταντίνο, ύστερα από την επιτυχημένη μεταμόσχευση νεφρού.

Σχεδόν ένα μήνα μετά την επιτυχημένη μεταμόσχευση νεφρού, στην οποία υπεβλήθη ο εννιάχρονος Κωνσταντίνος, επιστρέφει στο σπίτι του, στο Κέντρο Φιλοξενίας Παιδιού 'Ηλιαχτίδα'.

Το μικρό αγόρι υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση από την ηλικία των έξι ετών, λόγω νεφρικής ανεπάρκειας, έως ότου βρέθηκε το κατάλληλο μόσχευμα.

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00, η 'Ηλιαχτίδα' διοργανώνει μια μικρή γιορτή για την επιστροφή του Κωνσταντίνου και το ξεκίνημα της νέας του ζωής.

Ο Σύλλογος Ηλιαχτίδα σας καλεί να συμμετάσχετε στην εκδήλωση αυτή και να μοιραστείτε τη χαρά του μικρού παιδιού.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος 'Ηλιαχτίδα' αναφέρει:
Είναι μεγάλη ικανοποίηση και χαρά να’ χεις και εσύ προσφέρει το ελάχιστο, σε ένα εννιάχρονο αγόρι, που αγωνιζόταν απ’ τα έξι του χρόνια, να κερδίσει τη Ζωή περιμένοντας ένα μόσχευμα νεφρού.


Ο μικρός Κωνσταντίνος, ήρθε στο Κέντρο Φιλοξενίας Παιδιού 'Ηλιαχτίδα' πριν 19 μήνες από την Κρήτη.

Ένα παιδί από μια άπορη πολύτεκνη οικογένεια, που έφτασε στα εννιά του χρόνια, χωρίς να νιώσει την παιδική ηλικία, χωρίς να φοιτήσει σε ένα σχολείο όπως όλα τα παιδάκια.

Μετά από ένα μήνα κοντά μας, αρχίσαμε με εθελόντριες δασκάλες, να του διδάσκουμε την ύλη της πρώτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου και να καταφέρει να την τελειώσει.
Φέτος, συνεχίζουμε τη δευτέρα τάξη. Είναι ένα εξυπνότατο παιδί αλλά δυστυχώς η ζωή ήταν σκληρή μαζί του.


Πριν ένα μήνα, μας ενημέρωσαν ότι βρέθηκε συμβατό μόσχευμα.
Κανείς δεν μπορεί να νιώσει τα συναισθήματά μας εκείνης της στιγμής. Άγχος, αγωνία, φόβος αλλά και πολλή ελπίδα και χαρά για ένα καλό αποτέλεσμα.


Ο Θεός ήταν κοντά του, ο Κωνσταντίνος νίκησε την ατυχία του και όλα πήγαν πολύ καλά.
Υπεβλήθη σε μεταμόσχευση νεφρού και είναι πάλι κοντά μας, γεμάτος χαρά και αισιοδοξία. Είναι πράγματι ένα αλλιώτικο παιδί.


Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 7:00 μμ θα γιορτάσουμε με λίγους εκλεκτούς συνεργάτες και φίλους την Αρχή της Καινούργιας του Ζωής.
Θα ήταν τιμή και χαρά για εμάς, αυτή την όμορφη μέρα να είστε κοντά μας.'

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΗΠΑ: Δεύτερη εταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις
Έναρξη λειτουργίας της Συμμαχίας της Ε.Ε. για τα Κρίσιμα Φάρμακα