Γράφει η Ελένη Τσίβρα, Φαρμακοποιός

Το υδρολυμένο κολλαγόνο αποτελεί μία εύπεπτη πρωτεΐνη - κλειδί για τον οργανισμό μας, κύριο συστατικό των βασικών δομών του σώματος και του συνδετικού ιστού και βασικό συστατικό του δέρματος και της επιδερμίδας, ενώ ευθύνεται για τη συνοχή, την ελαστικότητα και την αναπαραγωγή των αρθρώσεων, των χόνδρων και των οστών.

Οι γυναίκες, ειδικά μετά την ηλικία των 25 ετών, κατά τη διαδικασία της ωρίμανσης και εν συνεχεία της γήρανσης, χάνουν κολλαγόνο με γρηγορότερο ρυθμό από τους άντρες. Αυτή η απώλεια έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση κόπωσης, τη μειωμένη απόδοση και τους πόνους ειδικά στις αρθρώσεις, οι οποίες είναι στενά συνδεδεμένες με τη μη επαρκή ποσότητα κολλαγόνου που υπάρχει στον οργανισμό.

Δεδομένου ότι το κολλαγόνο δεν μπορούμε να το προσλάβουμε από το φαγητό, η χορήγησή του στον οργανισμό μέσω συμπληρωμάτων διατροφής καθίσταται απαραίτητη. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Pro Active Liquid Collagen, το θαυματουργό κολλαγόνο σε υγρή πόσιμη μορφή, υπόσχεται να θεραπεύσει αποτελεσματικά την αρθρίτιδα και την οστεοπόρωση, να βελτιώσει τη διαχείριση του σωματικού λίπους και βάρους, να αναζωογονήσει το δέρμα, να τονώσει τα μαλλιά και τα νύχια και να καταπολεμήσει την τριχόπτωση και την κυτταρίτιδα, ενώ είναι γνωστοποιημένο στον Ε.Ο.Φ.

(Αρ. Γν. Ε.Ο.Φ. 78511/18-11-2010) και ασφαλές για μακροχρόνια χρήση.

Το Pro Active Liquid Collagen απορροφάται από τον ανθρώπινο οργανισμό σε ποσοστό πάνω από 90%, κάτι που αδυνατούν οι ταμπλέτες όσο και οι κάψουλες, ενώ μόλις 10gr υδρολυμένου κολλαγόνου σε καθημερινή βάση:

  • αυξάνει τις καύσεις του οργανισμού και μειώνει την κυτταρίτιδα. Όση μεγαλύτερη ποσότητα κολλαγόνου διαθέτει ο οργανισμός, τόση μεγαλύτερη ενέργεια καταναλώνει στη μετατροπή του, άρα τόσες περισσότερες θερμίδες καίει.
  • δυναμώνει δέρμα, νύχια και μαλλιά. Η συγκεκριμένη φόρμουλα σε υγρή μορφή προσδίδει απαλότητα, ελαστικότητα, τόνωση και λάμψη, καθώς τα πεπτίδια του πόσιμου κολλαγόνου έχουν ιδιότητες που επιδρούν θετικά στην ανάπτυξη των ινοβλαστών, οι οποίοι ευθύνονται για την παραγωγή κολλαγόνου. Το αποτέλεσμα είναι γερά νύχια και μαλλιά, καθώς και λαμπερό δέρμα με λιγότερες λεπτές γραμμές και ρυτίδες.
  • μειώνει τους πόνους στους συνδέσμους και αυξάνει την οστική πυκνότητα, διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου από τα χονδροκύτταρα και ανασυνθέτοντας τους χόνδρους των αρθρώσεων.
  • ενισχύει τον χαλαρωτικό ύπνο και την ξεκούραση που συμβάλλουν στην αντιγήρανση. Η συμβολή του ξεκούραστου ύπνου στην ανάπλαση του δέρματος και στη νεότητα, είναι σημαντική. Η επαναδόμηση των ιστών πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του επιπέδου 3 της φάσης REM, οπότε και το σώμα μετατρέπει το διαθέσιμο κολλαγόνο και τα άλλα θρεπτικά συστατικά σε νέους ιστούς. Η σύνθεση του νέου κολλαγόνου από τους ινοβλάστες του δέρματος συνήθως πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου, από τη 1.00 π.μ. περίπου μέχρι τις 4.00 π.μ. και εν συνεχεία το νέο κολλαγόνο χρησιμοποιείται σε διάφορες λειτουργίες του σώματος.

Το Pro Active Liquid Collagen ήρθε στην Ελλάδα αποκλειστικά από την 'Collagen Power A.E.’, διατίθεται στα φαρμακεία και το μπουκάλι των 500ml κοστίζει 50 ευρώ. Επιπλέον μπορείτε να το παραγγείλετε απευθείας στην εταιρία διάθεσης είτε τηλεφωνικά (213 0081013 και 21302 21079) είτε μέσω του site http://www.collagenpower.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εκτός λειτουργίας οι εφαρμογές της ΗΔΙΚΑ την Κυριακή, λόγω αναβάθμισης του ΑΜΚΑ
Ο θάνατος της γιαγιάς επηρεάζει την υγεία έφηβων αγοριών έως και για 7 χρόνια
Δ. Παρασκευής: Τι δείχνει διεθνής μελέτη για την ασφάλεια των εμβολίων κατά της CoViD