Ο Διοικητής του Γ.Ν.Α. 'Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ' κ. Μιχαήλ Θεοδώρου και ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος 'Επιστημονικός Σχεδιασμός, υποστήριξη και εποπτεία ολοκληρωμένου προγράμματος ελέγχου της HIV λοίμωξης σε ομάδες υψηλού κινδύνου', που χρηματοδοτείται από το Ε.Π.

'Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού' 2007-2013, Καθηγητής Αθανάσιος Σκουτέλης, Συντονιστής Διευθυντής του Ε’ Παθολογικού Τμήματος και Τμήματος Λοιμώξεων, πραγματοποιούν ημερίδα με τίτλο : 'HIV λοιμώξεις σε ομάδες υψηλού κινδύνου: πρόγραμμα παροχής ολοκληρωμένης φροντίδας με βέλτιστη αξιοποίηση πόρων'.

Η ημερίδα πραγματοποιείται Σάββατο 30 Μαΐου 2013, 09.00 – 13.00, στο Δώμα του Ευαγγελισμού (11ος όροφος, κτίριο ΑΧΕΠΑ). Η συνεργασία της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων (Μ.Ε.Λ.) του Γ.Ν.Α. 'Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ' με την ΜΚΟ PRAKSIS αφορά στον επιστημονικό σχεδιασμό, υποστήριξη και υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος αντιμετώπισης της HIV λοίμωξης στην Ελλάδα και ειδικά στην περιοχή της Αθήνας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ενεργητική ανεύρεση-αρχικό έλεγχο πληθυσμιακών ομάδων με αυξημένη πιθανότητα έκθεσης στην HIV λοίμωξη, την εξασφάλιση καθώς και την τεκμηρίωση της διάγνωσης, τη διασύνδεση των ωφελούμενων από το πρόγραμμα με εξειδικευμένη κλινική και τέλος την κοινωνική φροντίδα όπως επίσης και την πρόληψη της περαιτέρω μετάδοσης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αττικόν" για τις καταγγελίες του Γ. Καλλιάνου
Διεισδυτική μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος: Αναδρομική μελέτη στη Θεσσαλονίκη
Το Ενωτικό Κίνημα νοσοκομειακών γιατρών για τις καταγγελίες του Γιάννη Καλλιάνου