Δωρεάν εξέταση για τον ιό HIV θα έχουν τη δυνατότητα όσοι το επιθυμούν στη στέγη ‘ΣυνΑθηνά’, έως και την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου από τις 10 το πρωί έως και τις 12 το βράδυ. Η στέγη ‘Συν Αθηνά’ που βρίσκεται απέναντι από την Βαρβάκειο Αγορά, μετέχει στην πρώτη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εξέτασης για τον HIV με την στήριξη του Δήμου Αθηναίων. 

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ενημέρωση όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών για το ΗIV/AIDS, καθώς και η αναγκαιότητα να μειωθεί η καθυστερημένη διάγνωση του.

Υπογραμμίζοντας τη σημασία και την αναγκαιότητα της έγκαιρης πρόληψης σε σοβαρές ασθένειες όπως το AIDS ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης υποβλήθηκε και αυτός στην εξέταση δηλώνοντας μεταξύ άλλων: ‘Κάνω αυτό το τεστ δημοσίως, προκειμένου με ένα συμβολικό τρόπο να δώσω το παράδειγμα σε όλους, ότι είναι εκτός από απαραίτητο είναι και κάτι πάρα πολύ απλό. Ωστόσο πρέπει όλοι να ξέρουν ότι η εξέταση γίνεται υπό εγγυήσεις απόλυτης εχεμύθειας και ανωνυμίας. Πρέπει να αποτρέψουμε την εξάπλωση του ιού και επιτέλους να εξοικειωθούμε όλοι με τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης’. Όπως μάλιστα ανακοίνωσε, από την περασμένη Παρασκευή έχουν προσέλθει για εξέταση 300 άτομα.
Η Εβδομάδα Εξέτασης για τον HIV στην Ελλάδα, πραγματοποιείται παράλληλα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη από την Παρασκευή 22 έως και την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013 και η εβδομάδα αυτή θα οδηγήσει στην Παγκόσμια Ημέρα Κατά του HIV/AIDS, 1η Δεκεμβρίου. Το πρόγραμμα συνδιοργανώνεται σε συνεργασία με τη PRAKSIS, το Ath Checkpoint και το Κέντρο Ζωής.

Παράλληλα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, το Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ‘Τεχνοδρομώ’ με κοινό σκοπό την εφαρμογή της τέχνης του θεάτρου και κατ’ επέκταση όλων των άλλων τεχνών που εμπλέκονται σ’ αυτό, (χορός, μουσική, εικαστικά κλπ) σε αποκλεισμένες κοινωνικά ομάδες ευαισθητοποιείται και συμμετέχει εθελοντικά στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα εξέτασης HI, δημιουργώντας θεατρικά δρώμενα, τα οποία θα παρουσιαστούν στη στέγη ‘ΣυνΑθηνά’.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αττικόν" για τις καταγγελίες του Γ. Καλλιάνου
Διεισδυτική μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος: Αναδρομική μελέτη στη Θεσσαλονίκη
Το Ενωτικό Κίνημα νοσοκομειακών γιατρών για τις καταγγελίες του Γιάννη Καλλιάνου