Ημερίδα με θέμα 'Διαστοματική Ρομποτική Χειρουργική στην Ωτορινολαρυγγολογία: Ότι πιο σύγχρονο για την υγεία σας!', θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014, ώρα 10.00 - 13:30, στο ξενοδοχείο King George, αίθουσα 'KG Ballroom 3'.

Κεντρικός άξονας της ημερίδας είναι η αντιμετώπιση των όγκων κεφαλής- τραχήλου και της αποφρακτικής άπνοιας στον ύπνο με τη Ρομποτική Χειρουργική. Την ημερίδα διοργανώνει η χειρουργός ωτορινολαρυγγολόγος κα Ανατολή Παταρίδου με τη συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων ομιλητών και την υποστήριξη της PLUS MEDICA.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επαγγελματίες υγείας και το κοινό.

Σκοπός της Ημερίδας, είναι η ενημέρωση για τη θέση της διαστοματικής Ρομποτικής Χειρουργικής στην Ωτορινολαρυγγολογία, και η κατανόηση του οφέλους και των πλεονεκτημάτων που προσφέρει το ρομποτικό σύστημα Da Vinci στον χειρουργό- ωτορινολαρυγγολόγο.

Η Διαστοματική Ρομποτική Χειρουργική με το σύστημα Da Vinci, άρχισε να εφαρμόζεται ερευνητικά το 2004, και καθιερώθηκε ως ασφαλής εναλλακτική μέθοδος στην αντιμετώπιση καλοήθων και κακοήθων παθήσεων του στοματοφάρυγγα, του υποφάρυγγα και του λάρυγγα. Το ρομποτικό σύστημα Da Vinci επέτρεψε για πρώτη φορά στους χειρουργούς-ωτορινολαρυγγολόγους, πολύ μεγαλύτερη προσπέλαση στις περιοχές στόματος, φάρυγγα, λάρυγγα.

Σημαντικές ενδείξεις εφαρμογής της Διαστοματικής Ρομποτικής Χειρουγικής είναι η αντιμετώπιση όγκων της περιοχής κεφαλής και τραχήλου, καθώς και η αντιμετώπιση ασθενών με αποφρακτική άπνοια στον ύπνο.

Η Ρομποτική Χειρουργική φέρνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας στην αντιμετώπιση αυτών των παθήσεων. Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει η οπτική του γνωστού Αμερικανού εικαστικού φωτογράφου και πανεπιστημιακού Josh Garrick, που με όχημα την Τέχνη στάθηκε απέναντι στην αρρώστια.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας