Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας 'Θετική Φωνή', διοργανώνει Ημερίδα με τίτλο:"Η Συμβολή του Ελληνικού Κοινοβουλίου  στην αντιμετώπιση του HIV/AIDS", την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014, στο Ξενοδοχείο Τιτάνια (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα).

Πρόκειται για παρουσίαση και συζήτηση έκδοσης με τίτλο «Ο ρόλος του Κοινοβουλίου στην αντιμετώπιση του HIV/AIDS». Πρόκειται για υλικό, βασισμένο σε εκδόσεις της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (Inter-Parliamentary Union) και προσαρμοσμένο στην ελληνική πραγματικότητα που μπορεί να αποτελέσει ένα εργαλείο για βουλευτές που επιθυμούν να συνεργασθούν σε διακομματικές ομάδες ή/και επιτροπές για την αντιμετώπιση του HIV/AIDS.

Μετά την παρουσίαση του βιβλίου θα ακολουθήσει συζήτηση με βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου από όλα τα δημοκρατικά κόμματα.

Η εκδήλωση αποτελεί συνέχεια της συνάντησης διαλόγου πολιτικών με την Κοινωνία των Πολιτών, που πραγματοποιήθηκε την 1η Δεκεμβρίου 2013 στην 'Τεχνόπολις' με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV/AIDS.

Σχετικά με τη 'Θετική Φωνή' 

Η 'Θετική Φωνή' είναι ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος, των ανθρώπων που ζουν με τον HIV/AIDS.
Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 2009 με σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων των οροθετικών, την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του HIV/AIDS, καθώς και τον περιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεών του στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Καταστατικό του, για την επίτευξη του σκοπού του, ο σύλλογος αγωνίζεται για την εξασφάλιση καλύτερων πρακτικών πρόληψης και ενημέρωσης, υπηρεσιών περίθαλψης και κοινωνικής μέριμνας των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS αλλά και των ευάλωτων στον HIV κοινωνικών ομάδων. Παράλληλα εργάζεται για την κοινωνική αποδοχή, αλληλεγγύη και υποστήριξη των ομάδων αυτών ώστε να αντιμετωπιστούν οι παραβιάσεις της αξιοπρέπειας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων τους.

Επικοινωνία :

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος βρίσκεται στη διεύθυνση : Αγίων Αναργύρων 13, 10554, Αθήνα και τον ιστότοπο : http://positivevoice.gr.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στο τηλέφωνο: 210-8627572 με Fax: 211-8001051 ή με το email :  [email protected]

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αττικόν" για τις καταγγελίες του Γ. Καλλιάνου
Διεισδυτική μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος: Αναδρομική μελέτη στη Θεσσαλονίκη
Το Ενωτικό Κίνημα νοσοκομειακών γιατρών για τις καταγγελίες του Γιάννη Καλλιάνου