Αρκετοί από εμάς έχουμε βιώσει την αγωνία εύρεσης αίματος όταν κάποιος δικός μας άνθρωπος το χρειάζεται. Τελευταία στιγμή, ‘’με την ψυχή στο στόμα’’, αναζητούμε ανάμεσα σε συγγενείς και φίλους αυτόν ή αυτούς που θα μπορέσουν να προσφέρουν μια φιάλη αίμα για τον δικό μας άνθρωπο.

Έτσι, και με δεδομένο ότι πολλοί ασθενείς με Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσους του Εντέρου (ΙΦΝΕ) λόγω της πάθησής τους συχνά υποβάλλονται σε χειρουργικές επεμβάσεις ή μεταγγίσεις, ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αττικής, στην προσπάθειά του να βοηθήσει όλους αυτούς τους ασθενείς αποφορτίζοντάς τους από τη διαδικασία αναζήτησης και εύρεσης αίματος, δημιούργησε μια τράπεζα αίματος, πριν από έξι χρόνια.

Παρ' όλες τις κατά καιρούς προσπάθειες του Συλλόγου, τα αποθέματα σε φιάλες αίμα που διαθέτει σήμερα η τράπεζα είναι ελάχιστα και οφείλονται κυρίως στην προσφορά συγγενών και φίλων αιμοδοτών, καθώς οι ίδιοι ως ασθενείς δεν μπορούν να δώσουν αίμα. Για αυτό και ‘’δεν είναι λίγες οι φορές που δυστυχώς δεν μπορέσαμε να καλύψουμε επαρκώς την ανάγκη σε αίμα ασθενών που απευθύνθηκαν στον σύλλογό μας.’’

Ο Σύλλογος καλεί τους φίλους εθελοντές αιμοδότες, το Σάββατο 3 Μαΐου 2014, να ενισχύσουν την τράπεζα αίματος που διατηρεί στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο του Πειραιά προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να καλύψει την ανάγκη σε αίμα όσο το δυνατόν περισσότερων ασθενών του, που κάποια στιγμή ενδεχομένως βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να αντιμετωπίσουν ένα χειρουργείο ή ακόμα και έντονη αιμορραγία.

Μέλη του συλλόγου θα βρίσκονται στον συγκεκριμένο χώρο του Τζανείου όπου θα πραγματοποιηθεί η εθελοντική αιμοδοσία και θα υποδεχθούν με ιδιαίτερη χαρά όλους όσους θελήσουν να ενισχύσουν με την ευγενική προσφορά τους την προσπάθεια.

Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα για όποιον εθελοντή αιμοδότη τον εξυπηρετεί καλύτερα να επισκεφθεί οποιοδήποτε άλλο νοσοκομείο της Αττικής ή άλλης περιφέρειας και οποιαδήποτε ημέρα, αρκεί να δηλώσει ότι επιθυμεί η φιάλη να κατατεθεί στην τράπεζα του Συλλόγου Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αττικής, στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο του Πειραιά.

‘’Είναι πολύ σημαντικό για όλους εμάς τους ασθενείς με ΙΦΝΕ ανά την Ελλάδα, μέλη ή όχι του συλλόγου μας, η τράπεζά μας να συνεχίσει να υφίσταται και να έχει αρκετά αποθέματα ώστε να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες μας!’’, σημειώνει ο Σύλλογος.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα